Ugrás a tartalomra

Minap indító (2024.04.13.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 13. szombat 07:51
Nyárias hétvége fátyolfelhőkkel, melegfronttal.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt, de csapadék nem várható. A nyugati-északnyugati szél több helyen megélénkül. A minimumok 6 és 13 fok között alakulnak, majd napközben 23 és 28 fok közé melegszik a levegő - írja az idokep.hu. .

Orvosmeteorológia

Szombaton tovább fokozódik a nappali felmelegedés, emiatt a melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavar is jelentkezhet. Sokaknál migrén, fejfájás kialakulhat, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek. A szél többfelé élénk lesz, ami tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat. A nagy napi hőingás megviselheti szervezetünket.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem! Az UV-sugárzás a déli órákban helyenként már elérheti az erős fokozatot, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Csapadék szombaton sem várható, így ezen a napon is száraz utakra számíthatnak a közlekedők. A nyugati-északnyugati szél több helyen megélénkül, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. A túlnyomóan napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Levegőminőség

Miskolc nagy részén jó a levegő minősége a pmmonotoring.hu adatai szerint. Jó látni a sok mosolygó ikont. 

Útinform

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. információi szerint.

Kátyúzás az alábbi helyeken várható:

Vologda u.
Görgey A. u.
Mindszent tér
Bogáncs u.
Fonoda u.
Hejőpark busz forduló
Kapitány u.
Bükkszentlászló fő út
Félpályás terelésre lehet számítani:
Áfonyás u. 18
Balaton u.- Tarna u. kereszteződés
Bartók Béla u. 39
Bodza u. eleje
Bors Vezér u. 62
Cseresznyés u. 14
Előhegy u. 20
Eszterházy u.29
Finkey u. 10
Csokonai u. 98
Előhegy u.72
Erdő sor 12
Erdő sor 19
Gárdonyi G. u. 22
Koppány u. eleje
Középszer u. 50
Liszt Ferenc u. 26
Mikes K. u. 24
Papszer Utca – Mindszent tér 4 előtt.
Perczel M.u. 24/a
Rácz Á. u. - Gyula u.
Somlay Artúr u. 32
Szarkahegy u. 58
Szrogh S. u. 57

Horoszkóp

Kos
Most érdemes egy kis időt a családodra fordítanod, mert ez mindenkinek csak a hasznára lehet. Te is feltöltődsz, és egy hozzátartozód is úgy érezheti, hogy végre kibeszélheti egy olyan problémáját, ami már régóta nyomja a szívét, de eddig nem tudta feloldani.

Bika
Úgy érzed, erődön felül vállaltál feladatokat, de a büszkeséged nem engedi, hogy ezt elismerd, vagy segítséget kérj, inkább egyedül küzdesz tovább. Könnyebb lenne, ha valaki olyanhoz fordulnál, aki eddig mindig számíthatott rád, és akiben te is megbízol.

Ikrek
Romantikus kalandban lehet részed, ám mind ehhez a partner valaki olyan lesz, akiről nem is feltételeznéd, hogy van bennetek közös vonás. Az ellentétek hosszú távon zavaróak lehetnek, az első szinteken azonban külön izgalmat okozhatnak.

Rák
Fáradtnak érzed magad, ami nem is csoda, hiszen mostanában a munkában és a magánéletedben is sok energiát követeltek tőled. Vegyél egy picit vissza, foglalkozz ma magaddal és valami olyasmivel, ami számodra fontos. Ha elégedetten zárod a napot, az energiáidat is visszakapod.

Oroszlán
Régi barátok körében töltheted a mai napot, és a közös emlékek felidézése nem csak jó kedvre derít, de arra is figyelmeztet, hogy múlik az idő, és neked gondolnod kell a jövődre. Ha félsz attól, hogy megrekedsz valahol, akkor már ma tegyél ez ellen.

Szűz
Ne hanyagold el az egészségedet, még akkor sem, ha most úgy érzed, hogy kisebb gondod is nagyobb, mint egy kis fájdalom. Ha most nem figyelsz oda rá, később sokkal nagyobb bajokat okozhat ez majd, és akkor valóban keresztülhúzhatja a terveidet az egészségügyi állapotod.

Mérleg
Néha egészen apró dolgokon múlik, hogy alakul a sorsunk, és nem minden körülményre lehetsz hatással, még ha ezt nehezen is tudod elfogadni. Koncentrálj azokra a részletekre, amelyek a te hozzáállásodon múlnak, és igyekezz a legjobbat kihozni abból, ami már adott.

Skorpió
Régóta tervezel valamit, ám az utolsó pillanatban a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogyan azt szeretted volna, és ez felborítja az elképzeléseidet, és úgy érezheted, fölösleges volt az eddigi időd és energiáid befektetése. Ha nem veszíted el a hitedet, még helyre rázódhatnak a dolgok.

Nyilas
Egy új barátság új távlatokat is megnyit előtted, de fontold meg, mielőtt fejest ugrasz valamibe, mert az elhamarkodott döntések balul sülhetnek el. Ha bizonytalan vagy, kérd ki valaki olyannak a véleményét, aki nálad tapasztaltabb, és akiről biztosan tudod, hogy nem az irigység vezeti.

Bak
Úgy tűnik, az óvatos jeleidet nem veszi észre valaki, aki túllépte azt a határt, amit már kényelmetlennek tartasz. Lehet, hogy kénytelen leszel egyértelműbb jeleket adni, ha azt akarod, hogy az illető észbe kapjon, még akkor is, ha ezt te magad érzed kellemetlennek.

Vízöntő
Csalódott és kiábrándult lehetsz, mert nem vagy elégedett a saját teljesítményeddel, de valaki, akinek a véleménye mindennél fontosabb számodra, biztosít arról, hogy ő még mindig hisz benned, és nem kételkedik abban, hogy úrrá leszel majd a helyzeten. Ez a te önbizalmadat is visszaadja.

Halak
Ha kellemetlenül érzed magadat ott, ahol most vagy, akkor ideje változtatni, még akkor is, ha nem tudod pontosan, merre indulj. Ne kapkodj, készülj fel az útra, legyél magabiztos, és aztán vágj bele a kalandba. Minden út egy másik helyre visz, és te mindenhol tanulhatsz valamit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!