Ugrás a tartalomra

Négy napra virágba borul Miskolc belvárosa

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 23. vasárnap 17:09
Május 11. és 14. között a Szent István téren rendezik meg a Florens 2023 – Kert - virág - otthon - szabadidő kiállítást és vásárt.
Fotók: Florens szervezők

Hét év kihagyás után ismét otthont ad Miskolc az ország nagy, szabadtéri, kerti és szabadidő életmód-kiállításának. Május 11. és 14. között festői környezetben, az Avas-domb lábánál, a város főterén másodszor rendezik meg a Florenst.

- Úgy gondoljuk, hogy a téli Kocsonyafesztivált követően egy nagy tavaszi rendezvénynek jó helye lenne Miskolc programnaptárában. A kert, virág, otthon, szabadidő témák pedig jól illenek a természet megújulásához. Első alkalommal 2015-ben szerveztük meg a Florenst, sajnos az azt követően években különböző okoknál fogva nem volt erre lehetőségünk. Idén azonban a pandémiás évek után újraindulhat a rendezvény. Bízunk benne, hogy ezentúl minden évben lesz Florens, és egy fontos eseménnyé válhat a város életében – nyilatkozta lapunknak Sashalmi László főszervező.

A rendezvény négy napja alatt a mintegy 6 ezer négyzetméteres területen a virág, kert, otthon, szabadidő tematika mentén csokorba gyűlő gyártók és kereskedők mutatják be és árusítják portékáikat a Szent István téren. A kiállítók a virág- és kertkultúra mellett az otthonaink külső-belső frissítésével, dekorálásával, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésével kapcsolatosan is mutatnak ötleteket, adnak szakmai tanácsokat. A belépés a Florensre ingyenes lesz!

- A virágkereskedők, kertszépítők és kertibútor-kereskedők mellett vásári forgatag is várja a kilátogatókat, de olyan kerttel, virágokkal kapcsolatos előadásokkal is készülünk, amelyek sok érdekes és hasznos információval szolgálhatnak a hallgatóságnak – ismertette Sashalmi László. Hozzátette, szeretnék a gyerekeket is szórakoztatni, ezért a legkisebbeket is izgalmas programok várják. A Florens részeként pedig, a városháza aulájában kiállítást is szerveznek az óvodák által készített „Mesetavasz” minienteriőrökből.

A Florens május 11-én, csütörtökön 11:30-kor nyílik, a többi napon pedig 10 órakor. A kiállítás 18 óráig lesz nyitva, de a vásár csak 22-kor zár. Sőt, sötétedés után a közvilágítás mellett lampionokat is gyújtanak a szervezők, és így regényes környezetben sétálhatunk, nézelődhetünk és élvezhetjük a tavaszi estéket a virágba borult Szent István téren. Ha pedig szeretnének szép emlékeket a Florensről, akkor a virágokból kialakított különleges selfie-pontokon meg is örökíthetik a romantikus pillanatokat.
További információk a rendezvényről: www.florens.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!