Ugrás a tartalomra

Nyáron is gondolnak a nyugdíjasokra: Salkaházi program kisvasúttal

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 26. szerda 15:23
Mintegy ezer szépkorú vehet részt a Salkaházi program kisvasutas kirándulásán. Ma a második vonat indult útnak. Az ingyenes kirándulás az egyik legnépszerűbb eleme a nyugdíjasokat támogató programnak – mondta Kiss János, alpolgármester.
Fotó: Juhász Ákos

A kisvasút a Dorottya utcai állomásról indult. Körülbelül kétszáz szépkorú várta, hogy felszállhasson. - Kellemes a társaság és a környezet is szép, zenés programok is lesznek és énekelni is szoktunk – mondta Simon Imréné résztvevő.

- Jó érzés, hogy tényleg gondolnak a nyugdíjasokra. Erről Bohács Istvánné beszélt. Szerinte ilyenkor azok a miskolci nyugdíjasok is kimozdulnak, akik egyébként nem járnak el klubokba vagy más helyekre egy kicsit kikapcsolódni.

Idén mintegy ezer miskolci nyugdíjas utazhat a kisvasúttal Újmassáig, ahol meleg ebéddel és kulturális programokkal készültek a szervezők.

- Az ingyenes kirándulás az egyik legnépszerűbb eleme a nyugdíjasokat támogató programnak - nyilatkozta Kiss János alpolgármester, aki a túra elején köszöntötte a szépkorúakat. Öt különvonat indul, egy-egy alkalommal kétszáz miskolci nyugdíjas vesz részt a kiránduláson. Színes program várja őket: természetjárásra is nyílik lehetőség, de múzeumlátogatás épp úgy szerepel benne, mint koncertek. Alkalmas a mai nap arra is, hogy betöltse azt a célt, ami egyébként a Salkaházi Sára programnak is a célja, hogy a miskolci nyugdíjasokat egy közösségbe kovácsolja össze – nyilatkozta Kiss János alpolgármester.

Fotógaléria: Juhász Ákos

A jövő héten még kedden, szerdán és csütörtökön is útnak indul a Salkaházi vonat. A programban ingyen vehetnek részt a szépkorúak, a regisztrációs jegyek idén is nagyon hamar elfogytak.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!