Ugrás a tartalomra

Nyolc gyertyával és számtalan izgalommal ünnepelt Miskolc társas klubja

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. március 04. hétfő 13:22
Rejtély, torta, tombola, kvíz és rengeteg kacagtató vagy épp agyégető játék: születésnapi rendezvénnyel tért vissza szombaton a Gémeskút Klub a József Attila Könyvtárba.
Juhász Ákos képgalériája

Gomolygó füst zavarta meg a könyvtár nyugalmát, amikor pedig elült a felfordulás, kiderült, valaki ellopott egy értékes társasjátékot – ez volt a felütése a szombati nyomozásnak, amit a szervezők a 8. születésnapját ünneplő közösség szórakoztatására találtak ki.

A József Attila könyvtár termei helyszínekké váltak, ahol – a különböző feladatok megoldása után - megvilágosodott a rejtély is: az egyik alapító tag jött vissza a jövőből hogy magával vigye a Stone Age jubileumi kiadását, mégpedig azért, mert 2054-ben az öregek otthonában szeretne vele játszani a klubtársaival. A kreatív nyomozás persze csak az egyik programrésze volt a 8. születésnapját ünneplő Gémeskút maratoni játéknapjának: reggel kilenckor már hét asztalon ment a társasozás, de húztak tombolát, kvízeztek, és előkerült egy jókora, több mint négy kilós torta is a klub logójával. 

Miskolc egyetlen társasjátékok köré szerveződő közössége, a Gémekút Klub hosszú kihagyás után tért vissza megszokott környezetébe. A József Attila könyvtár felújítása miatt ideiglenes helyszínre kerültek a klubalkalmak, de a közösség – csak úgy mint a játék szeretete – töretlen maradt.

A születésnapi alkalmon is rengeteg impozáns cím került asztalra: volt, aki a fantasy világában barangolva tört győzelemre, más pörgős parti játékkal múlatta az időt, megint más a Marsot tette lakhatóvá a következő generációk számára. Az egy főre jutó Ki nevet a végén? fordulók száma most is megegyezett az asztalra kerülő Monopoly permutációk összegével. Akárhogy is, egy biztos: senki nem unatkozott a Gémeskút szülinapi klubalkalmán.

Címlapkép: Puskás Tibor, Gémeskút

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!