Ugrás a tartalomra

Október végéig érvényesek az előző tanévre szóló diákigazolvány-matricák

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 16. hétfő 16:03
Október 31-ig jogosítanak utazási kedvezmény igénybevételére a közintézmények által előző tanévben kiadott, 2022/2023-es tanévre érvényes matricával ellátott diákigazolványok - figyelmeztet hétfői közleményében az MVK. 

Mint tájékoztatnak, a 16. életévét be nem töltött, 2007. augusztus 31. után született tanulók diákigazolványa matrica nélküli is érvényes a kedvezményes utazási jogosultság igazolására.

- Azok a diákok, akik már megigényelték, de az érvényességi idő végéig nem kapták meg diákigazolványukat, az oktatási intézmény által kiadott QR kódos igazolással vehetik igénybe a tanulók utazási kedvezményét - mely igazolás a kiadástól számított 60 napig érvényes - hangsúlyozza a közlekedési társaság. 

Hozzáteszik, tanuló bérletszelvény váltására jogosult az alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények nappali tagozatos tanulója, hallgatója, ugyanakkor - az utazási kedvezményekről szóló kormányrendelet értelmében - a helyi közlekedésben a levelező tagozatos hallgatókat a tanulók utazási kedvezménye nem illeti meg, ők kizárólag általános bérlettel vagy vonaljeggyel utazhatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!