Ugrás a tartalomra

Öt percig volt milliomos az online csalás áldozatává váló taktaharkányi fiú

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 07. csütörtök 12:40
Használt ruhákat akart eladni, a számláján lévő pénz bánta a hiszékenységét.

Csalás miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettessel szemben. Egy taktaharkányi fiú egy közösségi oldal piacterén használt ruhaneműket árult. A hirdetésre jelentkező vevő elkérte az eladó e-mail címét. Nem sokkal későnbb a fiú levelet kapott egy futárszolgálattól, és kérték a vásárlás megerősítését, hogy a ruhák ellenértékét ki tudják fizetni. A sértett a levélben lévő linkre kattintva megadta az internetbanki adatait, majd az sms-ben érkező kódokat is. Ezután történt a csalás leglátványosabb része:

pár napon belül közel 6 millió forint érkezett a fiú bankszámlájára, amely 5 perc után eltűnt onnan a saját 5 ezer forintjával együtt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is:

  • Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait, illetve tranzakciós jóváhagyó kódjait!
  • Internetes eladás vagy vásárlás során, ha lehet, válasszon személyes átadási, illetve átvételi módot!
  • Amennyiben áldozattá vált, azonnal, késedelem nélkül értesítse számlavezető bankját, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

További hasznos tanácsokat ITT olvashatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!