Ugrás a tartalomra

Pótfelvételiben is népszerű a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. augusztus 30. szerda 12:16
Közel négyszeresére nőtt a 2023. évi pótfelvételi eljárásban felvett hallgatók száma az universitason. A nagyon sikeres 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást követően a pótfelvételi eljárás során is kiemelkedően népszerű volt a jelentkezők körében a Miskolci Egyetem: 1012 fő jelentkezett az intézménybe a tavalyi 296 főhöz képest, ami több mint háromszoros növekedést jelent. 

A felvettek száma ennél is nagyobb arányban, közel a négyszeresére nőtt, ami a tavalyi 207 főhöz képest idén 785 főt jelent. Közülük 440 fő magyar állami ösztöndíjas képzésben kezdheti meg tanulmányait, míg 345 fő önköltséges képzésben. A pótfelvételi eljárásban felvett magyar állami ösztöndíjas hallgatók számában ezzel a Miskolci Egyetem országosan a második legtöbb finanszírozott hallgatót vette fel.

Az Állam- és Jogtudományi Karon kétszeresére, az Anyag- és Vegyészmérnöki Karon kilencszeresére, az Egészségtudományi Karon nyolcszorosára, a Gépészmérnöki és Informatikai Karon közel ötszörösére, a Gazdaságtudományi Karon több mint négyszeresére, a Műszaki Föld- és Környezettudomány Karon több mint kétszeresére nőtt a felvettek száma. A legtöbb pótfelvételis hallgató az Egészségtudományi Karra (267 fő), a Gépészmérnöki és Informatikai Karra (161 fő) és a Gazdaságtudományi Karra (125 fő) érkezett. Pótfelvételiben a legtöbb hallgatót az ápolás és betegellátás (ápoló) ALA szakra (57 fő), az ápolás és betegellátás (gyógytornász) ANA szakra (35 fő), az orvosi diagnosztika analitikus ALA szakra (27 fő) és a Sátoraljaújhelyen indított ápolás és betegellátás (ápoló) ALA szakra (24 fő) jutott be a Miskolci Egyetemen - olvasható a campus sajtóközleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!