Ugrás a tartalomra

Saját úton járva, stabil csapat lesz a DVTK

Buzafalvi Győző
Utoljára módosítva
2023. június 27. kedd 12:46
Senkire nem figyelünk, csak magunkra, különleges csapat vagyunk, az újonnan érkezett hat játékos segít céljaink elérésében – jelentette ki Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője a keddi, június 27-i sajtótájékoztatón.

Dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója arról beszélt, hogy stabil csapatot építenek, mely hosszú távon is eredményes kell, hogy legyen. A keretben eddig annyi változás történt, hogy hat új labdarúgót igazoltunk ( valamennyi külföldi), heten pedig távoztak. Az MLSZ kitolta az átigazolási időszak végét szeptember 6-ig, így biztosan várható még mozgás, két-három további focista jöhet, és az is elképzelhető, hogy néhányan elhagyják majd klubunkat. Egységes a vezetésünk abban, hogy nem magyar-külföldi ellentétpárban gondolkozunk, kizárólag a DVTK stílusához illő, kiváló játékosokat akarunk szerződtetni. Az viszont tény, hogy a magyar labdarúgók megszerzése sokkal nehezebb, mivel jóval többe kerülnek. Jelenleg ez a realitás, több hazai focista idehozatala egyelőre pénzügyi és szakmai akadályokba ütközik. A végleges keret 24-26 fős lesz.

Kuznyecov Szergej elmondta: - Azért esett a választás a hat érkezőre, mert hosszú ideje figyeltük őket, és közel állnak az elvárt stílushoz, játékmódhoz. Pénteken két hétre ausztriai edzőtáborba utazunk, ahol az új csapat építésének első lépéseit tesszük meg. Az összecsiszolódástól azt várjuk, hogy az NB I rajtjakor hazai környezeteben sok szurkoló előtt örömet szerzünk majd híveinknek a Puskás Akadémia FC elleni találkozón. Felkészülve, csak a győzelemre játszunk.

Holdampf Gergő, a DVTK csapatkapitánya arról számolt be, hogy máris jó az öltözői hangulat. Fáradtak ugyan a lábak, ám ez az erőgyűjtés időszaka és szükséges az eredményességhez. Össze kell szoknunk a jó szellemiségű újakkal. A posztriválisok jövetele természetes állapot. Ez csak növeli a motivációnkat, hogy megharcoljunk a helyünkért.

Mocsári László képgalériája

A bejelentéseket, értékeléseket, tájékoztatókat követően az edzés első 20 perce sajtónyilvános volt. A DVTK Edzőközpontban igyekezett mindenki a legjobb képességét bemutatni.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!