Ugrás a tartalomra

Szivárog a víz a Csabai kapui vasúti felüljárónál, a MIVÍZ dolgozik a hibahely behatárolásán

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 06. péntek 16:36
A vasúti felüljáró előtt található támfalból szivárog a víz, ez amiatt lehet, hogy meghibásodhatott a Tapolcai úton haladó ivóvízvezeték. A hiba elhárítása az átlagos csőtörésekhez képes sokkal több időt vesz igénybe - közölte a MIVÍZ Kft. pénteken.
mivíz

Az elmúlt időszakban megszaporodott a MIVÍZ-hez érkező bejelentések száma a szivárgás miatt. A szolgáltató szerint a Tapolcai úti ivóvízvezetéken feltételezhetően egy rejtett szivárgás alakulhatott ki, amelynek a pontos helye nagyon nehezen behatárolható.

A hibahely minél pontosabb meghatározása érdekében a cég folyamatosan, nappal és éjszaka is végez műszeres méréseket. A forgalommal járó zajok és talajrezgések mellett azonban a szintkülönbség is megnehezíti a kapott mérési eredmények kiértékelését. Tovább nehezíti a hibahely helyszíni mérésekkel történő beazonosítását, hogy a Tapolcai úton jelentős az autósforgalom.

A MIVÍZ közölte: amennyiben nem tudják pontosan behatárolni a hibahelyet, úgy a hosszadalmasabban elvégezhető hibajavítás miatt akár egy alternatív, terelő útvonal biztosítása válhat szükségessé a Középszer utca felé.

- Azaz ebben az esetben komolyabb, átmeneti változások válhatnak szükségessé a forgalomban - tették hozzá.
 
Az tehát a szolgáltató célja, hogy a hibahely meghatározása után minél hamarabb elindítsa és befejezze a földmunkával járó hibaelhárítást, melynek pontos időpontjáról az érintett lakosságot, az arra közlekedőket előre értesíteni fogja.

A vállalat addig is kéri az érintett lakosság és az arra közlekedők türelmét és megértését. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!