Ugrás a tartalomra

Tuzson Bence váltja Varga Juditot a miniszteri poszton

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 28. szerda 14:35
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Tuzson Bencét jelölte igazságügyi miniszternek, miután Varga Judit lemondott.
Fotó: Tuzson Bence Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán. Hozzátette: a kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelöli.

Mint korábban megírtuk, távozik posztjáról az igazságügyi miniszter. Varga Judit ezt maga jelentette be a Magyar Nemzetnek adott interjúban, amelyben szó volt a 2024-es EP-választásról és arról is, hogy milyen szerepet fog játszani abban, amennyiben jóváhagyja EP listavezetői helyét a pártszövetség. 

Tuzson Bence Facebook oldalán maga is reagált a hírre: „Miniszterelnök úrtól azt a rendkívül megtisztelő feladatot kaptam, hogy augusztus 1-től igazságügyi miniszterként támogassam a magyar kormány munkáját. Minden erőmmel azon leszek, hogy új megbízatásomban a kormány tagjaként a magyar emberek biztonságát, mindennapi életét szolgáljam” – írta Tuzson Bence abban a Facebook-posztjában, amelyet a hír megjelenése után tett közzé. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!