Ugrás a tartalomra

Új lendületet vett az Ifiház

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. február 12. hétfő 09:46
Nagy változáson ment át az elmúlt hónapokban az Ifjúsági Ház: közösségi tereket alakítottak ki és új klubok kezdték meg működésüket.
A kibővült Ifiház. Fotó: Juhász Ákos

Jelentősen megnőtt januártól az Ifjúsági Házban működő csoportok, foglalkozások száma – tájékoztatta lapunkat Csóka Edit, az intézmény vezetője. Részben pótolták például a nagytermet is, melynek helyén a Miskolci Önkormányzati Rendészet Operatív Műveleti Központja működik: az előteret ugyanis egybenyitották a földszinti teremmel, ahol egy százfős klubkoncertterem jött létre.

– Itt működnek a Miskolci Illés Emlékzenekar (MIEZ) klubja mellett a Miskolci Big Band, a Rock And Roll Forever, a Tisztakosz és a SteelO klubjai is – sorolta.
Csóka Edit elmondása szerint új klubtermek jöttek létre az Ifiházban azzal is, hogy a Miskolci Kulturális Központ (MKK) Nonprofit Kft. központi irányítása tavaly ősszel a Csengey utcára költözött. Az ügyvezetésnek, marketingnek, gazdaságinak, titkárságnak helyet adó termeket átalakították új közösségi terekké, melyekben klubok és mozgásművészeti csoportok kezdték meg működésüket.

– Kialakítottunk öltözőket, egy mozgásművészeti termet, és a konferenciatermet is átalakítottuk úgy, hogy mozgásművészeti csoportokat is fogadni tudjunk. De létrejött egy olyan helyiség is, ahol születésnapi összejöveteleket tudunk tartani, valamint családi termünk is van már szülői váróval egybekötve – részletezte Csóka Edit, aki köszönetet mondott a lakosságnak is azokért a virágadományokért, melyekkel barátságosabbá tudták tenni az intézményt.

Az új termekbe pedig új csoportok érkeztek. „Továbbra is itt működik például 120-120 fővel a Ködmön és a Miskolci Mazsorett Együttes, a régi csoportok szintén maradtak, mint például a zumba, hatha jóga, etka jóga, de mostantól visszatér például a hastánc, lesz Tai Chi, hangtálfürdő, és a babamasszázs is. Ugyancsak hozzánk költöznek fotóklubok, de emellett továbbra is itt működik az ország első fotógalériája” – zárta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!