Ugrás a tartalomra

Varázslatos téli utazás a Mikuláshoz

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. november 19. vasárnap 12:38
A nagy sikerre való tekintettel, a tavalyihoz hasonlóan, idén is egy varázslatos téli utazással lehet majd bejutni a Mikuláshoz az állatkertben.
Fotó: Juhász Ákos

A Miskolci Állatkert tavaly rendezte meg első alkalommal az „Útlevél a Mikuláshoz” elnevezésű programot, amely akkor még csak kétnapos volt, és olyan sok gyerek szeretett volna találkozni a Télapóval, hogy a regisztrációt le kellett állítani, így sokan lemaradtak a nagy eseményről. Ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy idén négy, pontosabban kétszer kettő napos lesz a rendezvény.
– Tavaly nagyon élvezték a gyerekek az eseményt, mert nemcsak az állatvédelemhez és a természetvédelemhez kapcsolódik, hanem egy kicsit kulturális jellegű is – mondta Drapcsikné Farkas Zsuzsanna. A zoopedagógustól azt is megtudtuk, hogy december 2-án és 3-án, valamint 9-én és 10-én (szombaton és vasárnap) 9 és 16 óra között a varázslatos téli utazás teljesítése után a gyerekek akkor találkozhatnak a Mikulással, ha mind a négy állomáson helyesen válaszolnak a manók kérdéseire.

A játékszabály pedig a következő: az egykilométeres állatkerti séta kezdetén minden résztvevő kap egy verses útmutatóval és térképpel ellátott útlevelet, amely elvezeti azokra a helyszínekre, ahol a manók által feltett kérdésekre válaszolni kell. Minden helyes válasz egy pecsétet ér az útlevélbe. Ha a séta végére összegyűlik mind a négy pecsét, akkor be lehet menni a Mikuláshoz, aki minden sikeres teljesítőnek átadja a várva várt ajándékot.

Figyelem! A kaland feltétele az, hogy a játék iránt érdeklődők előzetesen online megvásárolják a „Mikulás-jegyet”, amely biztosítja a rendezvényen való részvételt. A belépőjegyet ezen felül, külön kell megváltani, ám a bérletek erre a rendezvényre való belépésre is felhasználhatóak. Fontos, hogy az időpontokra a jegyek száma korlátozott. Minden programon csak hetvenöten vehetnek részt, hiszen sokan szeretnék átélni a Mikulással töltött pillanatok élményét.

Ha valaki mégsem tud részt venni a programon, akkor a „Mikulás-jegyét” átadhatja másnak, vagy a jegy érvényesítése mellett december 31-éig átveheti a mikuláscsomagot az állatkert jegypénztárában, nyitvatartási időben.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!