Ugrás a tartalomra

Vidám napsütésben várta a Szentpéteri kapu a garantált városnéző séta résztvevőit

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 13. szombat 16:10
A legújabb garantált séta olyan városrészbe invitálta szombaton a vendégeket, amelyet az itt lakókon kívül nem sokan látogatnak, pedig sok érdekességet tartogat ez a városrész is.
Fotók: Mocsári László

Azok, akik rászánták a szombat délelőttöt, nem is csalódtak. A városrész felfedező séta a nemrégiben megújult József Attila Könyvtárból indult. A résztvevők előbb megismerkedtek a könyvtár szolgáltatásaival, az ott található különleges műalkotásokkal és a környezetében található köztéri szobrokkal. 

Aztán útra keltek, Kupcsik Sarolta idegenvezető értő irányításával. Különlegesnek számító helyszín is szerepelt a programban, a szervezők mindig törekszenek arra, hogy olyan helyeket is felkeressenek, amelyek különben nem vagy csak külön engedéllyel látogathatók. 
Ez alkalommal a csoport a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház parkjában tehetett látogatást, ahol sok érdekes emléktábla, szobor és az Ápolók emlékparkja is található. 

Kattints a galériához!

A városnézés során szó volt az egykori Hodobay-telepről és a 60-as – 80-as évek lakótelepi életéről. A séta a Romek térnél ért véget. Jöhet a folytatás, amely Május 11.-én lesz, témája "Az Avas régi és új arca".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!