Ugrás a tartalomra

Adj vért nyáron is!

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 20. hétfő 15:53
A nyári időszak nem tartozik a legforgalmasabb hónapok közé, már ami a véradási kedvet illeti. Mindenki a nyári szabadságát tölti, felborul a hétköznapok rutinja, ráadásul meleg is van – ezekben a hónapokban csökken a véradók létszáma.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat úgy döntött – a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal összefogva –, közelebb hozza ezt az életmentési lehetőséget az emberekhez, és július 29-én (szerdán) véradást szervez a belvárosban.

A hétköznapi hősök közül néhány szerencsésnek a Megyeháza Étterem gondoskodik az aznapi ebédjéről, a Kis-Hortobágy Major jóvoltából egy sajtcsomagot is kisorsolunk, illetve a megye értékeit is ajándékcsomagba rejti az önkormányzat.

Véradásra jelentkezhet:
aki már elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős (első véradók esetén a felső korhatár 60 év),
testsúlya eléri az 50 kg-ot,
egészségesnek érzi magát.

 

Véradáshoz szükséges iratok:
 személyi igazolvány,
lakcímkártya,
TAJ- kártya.

Helyszín: Megyeháza Szemere terem (3525 Miskolc, Városház tér 1.)
Időpont: 2020. július 29. (szerda) 10:00-14:00 óra

A legfrissebb információk szerint, aki az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott nem adhat vért!

Egy véradás alkalmával 450 ml vért vesznek le, mely elegendő három ember életének a megmentéséhez. Két véradás között minimum 56 napot kell várni. Nem adhatnak vért a kismamák és gyermeküket szoptató édesanyák, továbbá bárki, aki az elmúlt fél évben tetováltatott vagy egzotikus helyen vakációzott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!