Ugrás a tartalomra

Adni mindig öröm: az Ökumenikus Segélyszervezet avasi otthonát segítették 

Bódogh Dávid / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2023. március 31. péntek 17:35
A Miskolczi Borbarátok és a Rotary Club Miskolci Angyalok több mint négyszázezer forintnyi adományt nyújtott át az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonának péntek délután.
Fotók: Mocsári László

Adni mindig öröm – vallja a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesülete, melynek tagjai pár esztendeje útnak indított különleges gasztronómiai rendezvénysorozatuk, az Esszencia Borest apropója nyomán még novemberben kérték föl a Rotary Club Miskolci Angyalokat, csatlakozzanak gyűjtésükhöz. Utóbbiak örömmel segédkeztek is az advent első vasárnapján a Zenepalotában tartott borlicit lebonyolításában. Mint arról elnökük, Lukács Edit Gabriella a Miskolc Televíziónak beszámolt: a közönség valóságos presztízskérdésként kezelte, hogy minél magasabb összegre srófolják a kikiáltási árakat.

Az ország legkülönfélébb vidékeiről érkező húsz nedűnek, illetve az azokat felajánló borászhölgyeknek is akadt mindebben némi szerepe – emlékeztetett a Miskolczi Borbarátok Társaságának elnöke. Demeter Tibor felidézte azt is, miként született meg az indíttatás részükről, és hogyan hozták be a képbe az „angyalok” a Leszih Andor utca 4. szám alatti közösségi pontot mint a felajánlások kiszemeltjét.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője, Nagyné Faragó Boglárka stábunknak kifejtette: a legkülönfélébb élethelyzetekből adódóan térnek be hozzájuk kisgyermekes családok, melyből jelenleg is tizenkettőt szállásolnak el. Komoly segítséget jelent hát nekik az a két darab fotelágy, valamint hét televíziókészülék, amiket még karácsony előtt nyújtottak át számukra fizikai valójukban, s melyeknek ezúttal tartották meg szimbolikus átadását. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!