Ugrás a tartalomra

Adomány Angyalkának

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 20. péntek 17:37
Játékok, édességek, tisztítószerek, mobiltelefon és anyagi segítség is érkezett a szegény sorsú lyukói családhoz. Az idei karácsonyt és az azt követő hétköznapokat melegben, szeretettel teli otthonában töltheti az öt gyermek és nagymamájuk.
fotó: Juhász Ákos

A karácsonyi ünnepi díszkivilágítást idén Miskolc polgármestere és Gaál Angyalka kapcsolta fel. A kislány a Bulgárföldi Általános Iskola Erenyői Tagintézményének ötödik osztályos diákja. Négy testvérével együtt jár évek óta a Perecesi Tanodába.

Párnák és gondosan becsomagolt dobozok sokasága érkezett autóval Lyukóba. Alig fért a csomagtartóba az a sok adomány, amelyet Angyalka családja kapott karácsonyra.

Érkeznek az ajándékok

A sok meglepetéssel a szomorú gyermekarcokra láthatóan sikerült mosolyt varázsolni. A karácsonyi ajándékot a Virágzó Nagy Miskolc csoport gyűjtötte a nehéz sorsú családnak. A múlt héten tűzifát kaptak. Hamarosan pedig ÉMÁSZ feltöltőkártyát is kapnak, amellyel egész évben nem lesz gond a villanyszámlával.

Vanda, Tibor, Angyal, Nati, és Bianka a nagymamával él árvasági ellátásból és családi pótlékból. Édesanyjuk elhagyta őket, apukájuk meghalt. A család nagyon szegényes körülmények között tölti mindennapjait. Eddig az ünnep számukra soha nem a meleg otthonról szólt, de a szeretet összetartotta őket.

A nagymama azt mondta eddig is megvolt a kiskarácsonyuk, de az idén ennyi ajándékkal igazi szeretettel teli nagy karácsonyuk lesz.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!