Ugrás a tartalomra

Adomány, hogy ne legyen nehéz az iskolatáska

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 01. szerda 15:19
„Újrahasználható” iskolatáskát – bennük tanszerekkel – kapott adományba a Mirehu Nonprofit Kft.-től 15 hátrányos helyzetű, a MESZEGYI - Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel kapcsolatban álló kisiskolás szerdán.

A Mirehu Nonprofit Kft. elkötelezett az újrahasználat mellett, amely ötlet nyersen megfogalmazva annyit takar, hogy addig használjuk fel az adott dolgokat – többnyire tárgyakat –, ameddig csak lehetséges. Ne pazaroljunk! Ezt az alapvetően környezetbarát elképzelést állították most karitatív pályára.

Fotó: Parai Roland

Ladányi Roland, a cég ügyvezetője elmondta, az előző tanév végén indították el a Miskolci Újrahasználati Központhoz kötődő akciójukat. Meghirdették a lehetőséget: ha a család lecserélte az iskolatáskát valamiért, de az attól még használható, akkor felajánlhatják a régit mások számára. A Mirehu Nonprofit Kft. dolgozói szelektálták, kitakarították, majd feltöltötték a táskákat iskolaszerekkel.

Az ügyvezető felhívta rá a figyelmet, hogy továbbra is, bárkitől várja a Központ az adományokat. Hagyományteremtő céllal indították el az akciót, és egész évben fogadják az iskolatáskákat.

Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója köszönetet mondott a gyerekek nevében azért, hogy ebben a nagyon aktuális időszakban, a tanév kezdetén segít a Mirehu. Mint folytatta, a gyerekeket családsegítési szempontok alapján választották ki. Olyan kaptak iskolatáskát, akik rendszeresen együttműködnek a szociális szervezettel, és aktívan dolgoznak a hátrányaik leküzdésén.

Fotó: Parai Roland

Hogy az iskolakezdés mindenki számára anyagi terhet jelent, Veres Pál polgármester is kiemelte. Felhívta rá a figyelmet, hogy Miskolc lakossága példamutatóan helyt állt a nehezebb helyzetben lévők segítésében, hiszen számos gyűjtőakció indult el augusztus második felében. Nagyon örül a városlakók összefogásának, egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vesz ezekben.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!