Ugrás a tartalomra

Annyi a Besúgónak is - megszünteti a saját tartalomgyártást az HBO Max

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 04. hétfő 17:29
A dolog nem volt teljesen előzmények nélküli, hiszen múlt héten teljesen váratlanul húsznál is több saját sorozatot (köztük az idén bemutatott A besúgót) távolíttatott el platformjairól. 

Végleg leállítja az európai tartalomgyártást az HBO Max két nagyobb nyelvterületet, a spanyolt és a franciát leszámítva - közölte hétfőn a HBO Max anyavállalata, a Warner Bros Discovery.

- Miközben tovább dolgozunk az HBO Max és a discovery+ egyetlen globális streaming szolgáltatássá történő egyesítésén, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját mutatja be, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat a meglévő szolgáltatásokon. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az HBO Maxról korlátozott mennyiségű eredeti műsort távolítunk el, valamint az északi és közép-európai országokban leállítjuk az HBO Max eredeti programjaira irányuló erőfeszítéseinket. A Hollandiában és Törökországban az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket is leállítottuk – fogalmaz a közlemény.

Hozzátették, a cég elkötelezettsége ezek iránt a piacok iránt semmit nem változott: "Ezekben a régiókban továbbra is megrendelünk helyi tartalmakat a Warner Bros. Discovery lineáris hálózatai számára, és továbbra is jelentős mértékben vásárolunk fel helyi, harmadik féltől származó tartalmakat a streaming szolgáltatásainkban való felhasználásra."

A Besúgó sem folytatódik

Vagyis nem készül több magyar, vagy éppen román, lengyel, cseh sorozat az HBO Maxon, mint ahogy a skandináv országokban sem.

A hírt hétfőn délben közölték az HBO Max európai munkatársaival. A 24.hu úgy tudja, további tartalmakat a meglévők közül már nem távolítanak el, tehát az Aranyélet első két évada, a Társas játék vagy a Terápia is maradnak az HBO Max felületein, mint ahogy a többi európai sorozat is. A Variety szerint az eredeti fejlesztések azonnal leállnak a fent említett területeken ugyan, de a már gyártásban lévő programok folytatódnak, és számos, még be nem jelentett, de már elfogadott projekt is folytatódni fog. Néhány ilyen sorozatot azonban más platformoknak is eladhatnak.

Az HBO számára a lokális saját tartalmak, elsősorban sorozatok gyártása magas presztízsű és sikeres tevékenység volt az elmúlt évtizedben, számos népszerű és jól fogadott sorozat készült az HBO Europe égisze alatt. Ez az időszak most véget ér, és a Variety azt is tudni véli, emiatt leépítések is várhatók, de ezt még sehol sem erősítették meg. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!