Ugrás a tartalomra

Áprilisig ingyen tűzifa 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. december 15. szerda 12:05
A város három pontjáról is elvihetik a rászorulók a szociális tűzifát – erről a Városgazda nádasréti telephelyén beszélt Varga László, Szilágyi Szabolcs és Fodor Zoltán.
A szociális alapú tűzifaosztás az eddigieknél nagyobb volumenben valósulhat meg - novemberben kezdték, és egészen áprilisig tart | Fotók: Juhász Ákos

A féléves program a múlt hónapban vette kezdetét, ezúttal is az azt kezdeményező Fodor Zoltán, a város Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottságának elnöke avatott be minket a részletekbe. 

- Mintegy 5-6 ezer köbméter tűzifa áll rendelkezésre. Ez az elmúlt tíz évben úgy jött össze, hogy a városban található kiszáradt vagy épp a viharok által kidöntött példányok kivágásra kerültek. Arra gondoltam, hogy ne csupán egy-egy alkalommal, hanem hat hónapon keresztül folyamatosan osszunk fát a rászorulóknak – elevenítette fel javaslatának előzményeit a Velünk a Város frakciójának képviselője, hozzátette: a rászorulók önkormányzati képviselőiknél tudnak jelentkezni, amit aztán a MESZEGYI kivizsgál, és döntést hoz arról, hogy az illető valóban jogosult-e a támogatásra. 

Összesen három helyen: a Lyukói Közösségi Háznál, a vasgyári Kabar utcán és a Városgazda nádasréti telephelyén lehet a fákat átvenni  

- Ez több szempontból is fontos. Egyrészt nagyon sok rászoruló van, az energiaszegénységet pedig enyhíteni kell! Nagyon sok háztartásban nem áll rendelkezésre annyi jövedelem, hogy a megfelelő életminőséget biztosítva fűteni tudjanak. Másodsorban a Sajó völgyében sokszor egészségtelen a levegő, ennek meghatározó oka a nem megfelelő fűtés. Fontos tehát, hogy megfelelő minőségű tűzifa legyen elérhető. A Városgazda szakemberei azzal, hogy a városüzemeltetés céljából kivágott fákat kiosztják, fontos missziót hajtanak végre – húzta alá Varga László MSZP-s országgyűlési képviselő.

Akik egyedül élnek, azoknak a Városgazda segít a kiszállításban

Szilágyi Szabolcs, a Velünk a Város önkormányzati képviselője, valamint a megyei I. sz. országgyűlési választókerület jövő évi közös ellenzéki képviselőjelöltje is azt hangsúlyozta, hogy jelenleg több tűzifa áll rendelkezésre, mint a korábbi években. - Egy társadalom fokmérője, hogy az időseivel miként bánik, ezért ebből a mennyiségből olyan idősek is igényelhetnek, akiknek nem telik tüzelőre – fogalmazott a helyi politikus, aki emlékeztetett: miként a korábbi években, úgy a Jobbik Ifjúsági Tagozata idén is áll az idősek rendelkezésére, ha a beszerzett fa pakolásában vagy felhasogatásában szorulnának segítségre. 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!