Ugrás a tartalomra

Az egyenleg: több mint kétmillió forint veszteség

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 13. csütörtök 09:48
Egy miskolci férfi egy internetes keresőrendszer nevében kapott e-mail szerint 195 ezer eurót nyert. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az online csalók ellen.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az online csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket - írja a police.hu.

Megtörtént eset

Csalás bűntett miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy miskolci áldozatnak egy csaló április 9-én e-mailt küldött egy internetes keresőrendszer nevében, mely szerint 195 ezer eurót nyert. A sértett később a csaló kérésre egy külföldi bankszámlát nyitott, majd különböző indokokkal összegek utalására bírta rá, hogy az ígért „nyereményt” megkapja. Bár a férfi nem vett részt nyereményjátékban, mégis több mint 2 millió forintot utalt át egy ismeretlen számlára. A nyomozás jelenleg is folyik - mutat rá az internetes visszaélés veszélyeire a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is. 

  • Ha nem vett részt nyereményjátékban, ne várjon bevételt!
  • Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
  • Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen fel vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja Önnek!
  • Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
  • Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!