Ugrás a tartalomra

Az EMMI-től vár válaszokat a Diósgyőri Gimnázium új igazgatójának ügyében a Jobbik elnöke

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. július 26. vasárnap 21:41
Jakab Péter szerint egykori alma materét a gimnáziumhoz ezer szállal kötődő Sziszkosz Róbertnek kellene igazgatnia.
Fotó: Facebook

A szakminisztériumhoz, azaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordul Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Diósgyőri Gimnázium új igazgatójának kinevezése miatt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a gimnázium vezetésével a köznevelésért felelős államtitkár Komporday Leventét bízta meg. Ő korábban a Sátoraljaújhelyi Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumot vezette. A másik pályázó viszont ezer szállal kötődik az Diósgyőrihez: ő Sziszkosz Róbert, aki 2011-től általános igazgatóhelyettese az intézményben, idén márciustól pedig megbízott igazgatóként irányította a gimnáziumot. A gimnázium tanári és szülői közössége a döntésbe nem nyugodott bele, néhány hete tüntettek is az intézménynél.

A Jobbik elnöke szintén sérelmezi az EMMI döntését. „És akkor az én alma materemet, a Diósgyőri Gimnáziumot is elérte az újkori feudalizmus” – így kezdte Jakab Péter vasárnap este a facebook-on megosztott üzenetét. Mint írta, számára – mint ahogy sokak számára a gimnázium egy igazi, pénzben nem mérhető érték.

„Nekem a Diósgyőribe járt az édesapám, ide jártam én, és ide jár a fiam is. Az iskola igazgatói székére pályázó tanárkolléga szintén ide járt, majd ide tért vissza tanítani – többek között engem is – hogy aztán kilenc éven át igazgatóhelyettesként szolgálja a közösséget. Majd igazgatóként tette volna, de másként döntöttek. Félretolva a tanári kar, a szülők, és egyáltalán a szakma álláspontját, jött valaki messziről, és győzött. A szülők szerint saját maga ismerte el a siker receptjét: neki magasabb beosztású a támogatója” – írja a politikus.

Mint fogalmaz Komporday Leventét „valaki támogatja, Sziszkosz Róbertet meg mindenki más: szülők, tanárok, diákok”. 


Jakab Péter egyébként írásban benyújtott kérdéseit is megosztotta a közösségi portálon, ez ezen a linken érhető el. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!