Ugrás a tartalomra

Az idei őszi szünetben is kapnak étkezést a rászoruló gyerekek

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 07. hétfő 18:44
Miskolc önkormányzata ingyenes meleg ebédet biztosít a szünidőben az arra jogosult gyerekeknek. Az igénylés leadási határideje: október 18.
Fotó: Juhász Ákos

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja - tájékoztatta portálunkat közleményében a miskolci Polgármesteri Kabinet, Sajtó-, Kommunikációs és Városmarketing Osztálya. 

Az étkeztetést az önkormányzat az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső, valamennyi munkanapon köteles megszervezni - tették hozzá. 

Ennek megfelelően Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2024/2025. tanévben, az őszi szünidei gyermekétkeztetést az őszi szünet ideje alatt október 28., 29., 30., és 31.  napjára, összesen: 4 munkanapra tervezi az alábbi kiosztási helyszíneken:

Az étkeztetés igényléséhez szükséges nyilatkozat nyomtatvány (gyermekenként egy) és a tájékoztató levél szülőkhöz való eljuttatása a hatályos jogszabálynak megfelelően szeptemberben megtörtént - tudatták.

A kitöltött nyilatkozatot (nyilatkozatokat) – ahhoz, hogy a jogosult gyermek az őszi szünidőben igénybe tudja venni az étkeztetést – legkésőbb október 18-ig kell visszajuttatni személyesen Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Központi Ügyfélszolgálatára (3525 Miskolc, Városház tér 8.) vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési Osztályának címezve, illetve a szoc@miskolc.hu e-mail címre - hívták fel a figyelmet. 

Amennyiben az érintettek a nyilatkozatot valamilyen oknál fogva mégsem kapták kézhez, illetve a jogosultság ezt követően keletkezett, a nyomtatvány a Központi Ügyfélszolgálaton beszerezhető.

További hírek

Olvasnivaló