Ugrás a tartalomra

Az önkormányzatért és Miskolcért szólalt fel Hegedűs Andrea

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. október 26. szerda 13:42
A Demokratikus Koalíció helyi politikusa keddi parlamenti felszólalásában azzal szembesítette a kormánypárti képviselőket, hogy azok elengedték a végveszélybe sodródott megyeszékhely kezét. 

– A magyar kormány költekezett, és gerjesztette az infláció növekedését. Üres az államkassza, most pedig reménykedik, hogy majd jön az Európai Unió pénze – írta le helyzetértékelését Hegedűs Andrea az országgyűlés plenáris ülésén kedden. A gazdasági és társadalmi látlelet kibontása kapcsán úgy fogalmazott: a magyar kormánynak jelen pillanatban nincs mivel megvédenie az embereket az elszegényedéstől.

Az idén áprilisban listás parlamenti mandátumot szerzett politikus szerint „a kapkodva elindított kényszerintézkedések sorozatától szenvedünk, fércmunka zajlik a gazdaságban, ami már foszlik”. A korábbi önkormányzati képviselő beszédében rámutatott: az átgondolatlan gazdaságpolitika elérte a miskolci önkormányzatot, így az emberek mindennapjait is.

– Homokba dugja a fejét a kormány, pedig tisztában van vele, hogy az önkormányzat, valamint annak intézményei és társaságai piaci alapú rezsiszámlával néznek szembe. Gazdálkodása kötött, a bevételi képessége korlátozott. Nem lehet látni, hogy ha a kiadási oldalon brutálisan megemelkednek a szolgáltatási árak és díjak, akkor azt miből pótolja, minthogy azt sem, van-e kormányzati szándék arra, hogy segítséget nyújtsanak a városnak – állapította meg. Egyúttal kifejtette: a városnak hetvenhárom olyan intézménye van, mely érintett az áremelésnél – köztük: bölcsődék, óvodák, szociális intézmények és idősotthonok.

Hegedűs Andrea a miskolci kormánypárti országgyűlési képviselők felelősségére utalva úgy fogalmazott, hogy azok mindezt lapítva tűrik. – Miskolc végveszélyben, de ők nem állnak a város mellé, elengedik a miskolciak kezét – hangzott el.  Kitért továbbá arra is, hogy a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselői nem vettek részt azon a rendkívüli közgyűlésen, melyet múlt héten azért hívott össze a városvezetés, hogy tájékoztatást adjon a várost sújtó energiaválság következményeiről és a költségek drasztikus lefaragásáról.

– Pedig lehetőségük lett volna, hogy megvitassák a város költségvetési problémáit, és segítséget nyújtsanak a családoknak – húzta alá a DK képviselője. – Példát vehetnének azokról a helyi vállalkozókról – folytatta –, akik összefogtak, és erejükhöz mérten hozzájárulnak ahhoz, hogy a barlangfürdőt ne kelljen bezárnia a városnak.

„A kormány a partról figyeli stopperrel a fuldokló önkormányzatokat, hogy meddig bírják még levegővel. Az átgondolatlan gazdaságpolitika elérte a miskolci önkormányzatot is, az emberek mindennapjait”

írja az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett felszólalás alatt

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!