Ugrás a tartalomra

Bajnokként utazik Balmazújvárosba a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2023. május 06. szombat 18:17
A feljutást kiharcoló és már bajnok DVTK ezen a hétvégén Balmazújvárosban játszik a Nyíregyháza ellen a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában. A találkozó előtt Kuznyecov Szergejjel beszélgetett a dvtk.eu.

Fotó: dvtk.eu

Kuznyecov Szergej labdarúgóként a Sheriff Tiraspol színeiben moldovai, az FK Gomel játékosaként pedig belarusz bajnoki címet ünnepelhetett. Most pedig edzői karrierje első vezetőedzői állomásán rögtön első helyre vezette a DVTK-t a Merkantil Bank Ligában.

- Győzni mindig jó! Azonban még nincs vége a bajnokságnak, mi továbbra is a következő mérkőzéssel foglalkozunk, és vasárnap is újabb három pontot akarunk szerezni. Szóval várjuk a meccseket, ráadásul most egy nagyon fontos mérkőzés következik számunkra. Minden labdarúgó pontosan tisztában van azzal, hogy mit jelent a Nyíregyháza elleni találkozó a klubunknak, a szurkolóknak. Azt követően az ETO következik hazai pályán, amikor megkapjuk az érmeket, azt is győztes meccs után szeretnénk átvenni. Örülök a sikernek, de minden nap meg kell dolgozni az újabb győzelmekért.

Áprilisban hét bajnoki mérkőzést játszott a DVTK, amiből hatot megnyert, és egyszer döntetlenül végzett. Legutóbb nyolc nap alatt három győzelmet aratott a Diósgyőr, a balmazújvárosi meccs előtt viszont egy teljes hét jutott a felkészülésre.

- Már hozzászoktak a játékosok ehhez a terheléshez, ahogy mondani szokás, már benne van a lábukban - reagált a diósgyőri vezetőedző. - Ezen a héten azonban még mindig a frissítés volt a legfontosabb, ismét tökéletes állapotba kell hozni azokat a játékosokat, akik az elmúlt hónapban sokat játszottak. És most nem csak egy meccs, vagy az utóbbi három meccs fáradtságáról beszélek, hanem az utóbbi időben felhalmozódott fáradtságról. De mindent megteszünk, hogy vasárnap ismét száz százalékos teljesítményt tudjanak nyújtani.

A Nyíregyháza gyengén kezdte a bajnokságot, és a folytatásban sem tudtak tartósan jó teljesítményt nyújtani. Ennek köszönhetően már az ötödik sportszakember irányítja a kispadról a csapatot. A legutóbbi győzelmüknek köszönhetően viszont hosszú idő után elkerültek az osztályozó helyről.

- Nem egyszerű feladat felkészülni a nyíregyháziak ellen, mert a közelmúltban leváltották a vezetőedzőt, és most Fekete Tivadar sportigazgató irányít, aki folyamatosan variálja a csapat hadrendjét. Játszottak már három belső védővel és négy védővel, azon belül 4-4-2-es és 4-2-3-1-es felállásban is. Az viszont biztos, hogy a középcsatáruk, Novák Csanád kulcsszerepet játszik, igyekeznek megjátszani, ő pedig lefejelgeti a labdát, amit a társak összeszednek, és ebből próbálnak támadást vezetni. Ezen kívül rendre ő érkezik a pontrúgásokra, a szélről érkező beadásokra. Egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Nyíregyháza a bennmaradásért küzd. Biztos vagyok benne, hogy felkészül az ellenfelünk is, és komoly ellenállást tanúsítva mindent beleadnak a meccsen.

Többször elhangzott, hogy az idei bajnokságban a legfontosabb a feljutás, a fő cél pedig a bajnoki cím. A Merkantil Bank Liga 35. fordulójára mindkét célkitűzést sikerült teljesíteni.

- Még mindig maradt célunk! Jó úton járunk annak elérésében, de továbbra is csak az öltözőn belül beszélünk erről - titokzatoskodott.

A legutóbbi mérkőzésen már csak a belgyógyászati műtét után lábadozó Eppel Márton és Gera Dániel hiányzott.

- Gera Dániel ezen a héten végig velünk edzett, amennyiben továbbra is rendben lesz a lába, akár játéklehetőséget is kaphat - tájékoztatott. - És bízom benne, a Csákvár elleni találkozón a fájó lába miatt a biztonság kedvéért lecserélt Szatmári Csaba vasárnapra ismét játékra kész lesz. Eppel Mártonra viszont valószínűleg nem számíthatok idén.

A tavasz közepén többször is “csak” 1-2 gólt szerzett a DVTK, a legutóbb három meccsen viszont nyolcszor talált be az ellenfelek hálójába.

- Az idő múlásával a játékosok egyre jobban összeszoktak, az edzéseken elvégzett munka mellett ennek köszönhető, hogy egyre több helyzetet dolgozunk ki, és az utóbbi találkozókon ismét jönnek a gólok - reagált a sportszakember. - A csapat keményen dolgozva készült egész héten, és szeretnénk vasárnap is mindent megmutatni abból, amit eddig gyakoroltunk.

A Csákvár ellen közel hatezer szurkoló ünnepelte a diósgyőri labdarúgókat, és a balmazújvárosi vendégszektorba szóló belépőjegyek is egy óra alatt elfogytak. Az ETO elleni bajnokavató ünnepre pedig a jegyek fogyásának üteme alapján idei nézőcsúcs várható.

- Fantasztikusak voltak a szurkolók, plusz erőt adtak, amit most is köszönünk nekik. Várjuk őket a következő találkozókra is, mert nélkülük a futball nem futball - zárta Kuznyecov Szergej.

További hírek

Olvasnivaló