Ugrás a tartalomra

Befejeződött a fasor-rekonstrukció a Tátra és a Torontáli utcákon

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. november 17. szerda 21:39
Mintegy száz oszlopos juharral pótolták az öreg jegenyefákat.

Czifrusz Natália és Bazin Levente. Fotó: Juhász Ákos

Befejeződött az oszlopos juharfasorok ültetése a Tátra és a Torontáli utcákon – ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán Bazin Levente, a terület önkormányzati képviselője és Czifrusz Natália, Miskolc főkertésze.

A képviselő emlékeztetett a régi jegenyefasor kivágásának körülményeire. Mint ismert, a körülbelül 70 éves fákat úgy tizenöt éve már visszafiatalították, koruk miatt azonban évek óta sok baj volt velük, főként a viharok, szeles időszakok alatt lehulló ágak miatt. Idén februárban aztán a Tátra utca elején kidőlt egyikük, ezzel tetemes kárt okozva. Ezt követően felülvizsgálták az összes fát, a vizsgálatok eredménye után pedig cselekedni kellett: a képviselő és a városvezetés a fák kivágása mellett döntött.

- A Mercedes-Benz Miskolc Kft., a Sporttal és Hittel a Hátrányok Ellen Alapítvány, valamint az MGL Creative Kft. felajánlásainak köszönhetően mind a száz fát ültethettünk el a két utcában, illetve a környező közterületeken, mindezt úgy, hogy egyikük sem veszélyezteti az út, illetve a járda alatt futó közműveket – mondta.

Fotó: Juhász Ákos

A főkertész úgy fogalmazott: az utóbbi idők legnagyobb fasor-rekonstrukciója zajlott az elmúlt hetekben a Tátra és a Torontáli utcán.

 „Miskolc nagy szeretettel adja át önöknek ezeket a facsemetéket, azt kérjük velünk együtt önök is fokozottan kövessék nyomon további sorsukat" – mondta.

Czifrusz Natália hozzátette, a város célja az, hogy az új fasorok néhány évtized múlva ugyanolyan jellegzetes elemei legyenek a városképnek, mint a két öreg jegenyesor volt. „Ehhez szükséges a fák intenzív gondozása, melyben a főszerep természetesen Miskolcnak és a Városgazdának jut, de nyáron, kánikulai időszakban természetesen az itt élők is meglocsolhatnak egy-egy csemetét, ha látják, hogy szomjazik. Évek múlva hűst adó árnyékukkal, a környezetünkre gyakorolt pozitív hatásukkal meghálálják majd" – tette hozzá.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!