Ugrás a tartalomra

Bejutott a rájátszásba a DVTK Jegesmedvék

MTI
Utoljára módosítva
2022. február 25. péntek 21:56
A DVTK Jegesmedvék csapata pénteken 5-2-re győzött az UNI Győr ETO HC otthonában a jégkorong Erste Ligában, így összesítésben 3-1-re megnyerte a párharcot, és a negyeddöntőbe jutott.
Forrás: dvtk.eu

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért, 4. mérkőzés:
UNI Győr ETO HC-DVTK Jegesmedvék 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

A párharcot 3-1-es összesítéssel a DVTK nyerte.

Az első mérkőzést 4-2-re a hazai miskolciak, a másodikat viszont 2-1-re a vendég győriek nyerték, csütörtökön pedig a DVTK 3-0-ra diadalmaskodott Győrben, így most lezárhatta a csatát.    

Az első harmadban nagy fölényben voltak a vendégek, rengeteget lőttek kapura, és kétszer betaláltak a játékrész derekán másfél perc alatt. Előbb Galajda Zsombor saját kipattanóját váltotta gólra, majd emberelőnyben Miskolczi Márk lépett ki, és lőtt Tóth Balázs lábai között a kapuba.    

A folytatásban is a Jegesmedvék akarata érvényesült, majd kereken egy perc alatt újabb két gólt ütöttek. A 37. percben Jonathan Walker szép passzjáték után volt eredményes, aztán Galajda egy középre adást követően emelt a keresztléc alá. Még ebben a harmadban szépített a Győr, Odnoga Mátyás a támadóharmadban elhozott buliból faragott a hátrányon. Az ETO 101 perc 4 másodperc után lőtt gólt ellenfelének.    

A záró felvonásban egy újabb nagy védelmi hiba megpecsételte a hazaik sorsát, sakk-matt helyzetig lejátszott akció végén Walker "köszönt be" éles szögből. A hajrában Odnoga emberelőnyben még gólt szerzett, így alakult ki a végeredmény.

A negyeddöntőbe jutott csapatok:
Csíkszereda (1.), FTC-Telekom (2.), Újpest (3.), Gyergyói HK (4.), MAC HKB Újbuda (5.), Corona Brasov (6.), DEAC (7.), DVTK Jegesmedvék (8.)

Hétfőn az alapszakaszgyőztes, címvédő Csíkszereda választ először ellenfelet a negyeddöntőre az 5-8. helyezettek közül, utána következik az FTC, majd az Újpest a fennmaradók közül. A negyedik Gyergyó pedig azzal a csapattal találkozik, amelyIK marad a számára.

Innentől minden párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart. A párharcok már kedden elkezdődnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!