Ugrás a tartalomra

Belgákat vertek Borsodnádasdon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 08. szerda 10:47
Egy kocsmából hazafelé menet találkoztak a négy belga állampolgárságú nővel a vádlottak - lökdösődés és ütlegelés lett a vége.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és három nő ellen garázdaság, súlyos, valamint könnyű testi sértés miatt. A vádlottak a borsodnádasdi kocsmában lerészegedtek, majd már hazafelé összetalálkoztak a szintén a szórakozóhelyről távozó négy helyi, de belga állampolgárságú nővel. Kettejüket bántalmaztak, egyiküknek 8 napon túl gyógyuló sérülést okoztak.

Az eset még tavaly, egy augusztusi éjszakán történt. A belga állampolgárok - a helyiek csak "belgákként" emlegették az anya-lánya sértetteket - a késő esti időpontban indultak el lakóhelyükre, amikor az utcán szembe találkoztak a vádlottakkal, akik mondvacsinált okból akartak beléjük kötni. az egyik nő vádlott a sértettek közül azt a nőt szólította meg, aki a kutyáját pórázon vezette azzal a kérdéssel, hogy megsimogathatja-e az állatot. A sértett ezt visszautasította, mire a továbbiakban is kötekedési célzattal az egyik vádlott azt mondta, hogy adjanak nekik pénzt. A kutyát sétáltató nő ezt is elhárította, ezért a három nő vádlott rátámadt: először lökdösték, majd ütlegelni kezdték, végig a testén többször megütötték. Közben a férfi vádlott egy másik nőt ököllel megütött, aki ettől a földre esett. Itt rugdosni kezdte, a sértett kezeit maga elé téve védekezett, a rúgások egy részét elhárítva. Két vádlott nő rátámadt a sértettek közül egy tolókocsival közlekedő nőre is, rángatták, veszekedtek rá, a tettlegességüknek az vetett véget, hogy egy gépkocsival arra járó férfi rájuk szólt.

A férfi vádlott által bántalmazott sértett a bal karjának ficamával járó, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, míg a kutyát sétáltató nő zúzódásos sérülései 8 napon belül gyógyultak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben – büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló