Ugrás a tartalomra

Benczés: „nagyon hatékonyan dolgoztunk”

Soós Péter
Utoljára módosítva
2021. június 10. csütörtök 13:50
Csütörtökön tartotta első sajtónyilvános edzését Kondás Elemér. A DVTK új vezetőedzője, valamint Benczés Miklós sportigazgató a gyakorlás előtt válaszolt a média képviselőinek kérdéseire.

Hétfőn orvosi vizsgálattal és tesztekkel kezdtek a DVTK NB II-re készülő labdarúgói Kondás Elemér felügyeletével, majd akik végeztek a felmérésekkel, már edzésbe is álltak.

A szakvezető az első tapasztalatokról elmondta, pozitív benyomások érték eddig, a tesztek jól mentek, a játékosok pedig normálisan állnak hozzá a munkához. Ma délelőtt és délután is edzenek – a jelenlegi felállás szerint teljes kerettel –, és ez lesz a menetrend pénteken és szombaton is. A továbbiakban is inkább a napi két tréning lesz a jellemző, de lesznek olyan napok, amelyekre egy gyakorlás van beiktatva. Bár a felkészülés már hétfőn elkezdődött, két hét munka után jövő szombattól egy hét szabadságot kapnak a futballisták, hogy aztán elkezdődjön az újabb intenzív munka speciális gyakorlatokkal: az öt hét során játsszák majd a felkészülési mérkőzéseket is a piros-fehérek.

Fotó: Beregi László

– Minél hamarabb el akartuk kezdeni a közös munkát a sok új játékos miatt. Az első két hét feladata a kondicionális képességek fejlesztése, de lesz sok futás és persze labdás gyakorlások is. Azért kell megtörni a felkészülés monotonitását, mert ha nem is fizikálisan, de szellemileg elfáradnak a nyolc hét után, kell a frissesség, ezt, mint egykori futballista, tapasztalatból tudom – fogalmazott Kondás.

Benczés Miklós elmondta, a szünetre mindenki kapott programot, aki az előző szezonban is Miskolcon játszott, de azoknak is elküldték, akiket már tudták, hogy le fognak igazolni.

– A külföldiektől megváltunk, az átigazolásokkal nagyon hatékonyan dolgoztunk, hiszen már öt új játékost is bejelentettünk, és kölcsönből is visszatértek fiatalok. Kondás Elemér megkapta a szabadságot, hogy azokkal dolgozzon, akikben megbízik, de lesznek diósgyőriek is a szakmai stábban. Nem állunk le az igazolásokkal, további erősítésekre van szükségünk. Posztra szeretnénk igazolni, de ehhez idő kell – összegzett a sportigazgató.

A Debrecenből érkező Igor Bogdanovic lesz Kondás Elemér segítője, kapusedző is a cívisvárosból érkezik (rájuk még papírmunka vár, de már a stadionban tartózkodnak), marad Dobos Attila erőnléti edzőként, illetve az utánpótlásnál dolgozó Kovács Ádám is besegít majd a felnőtt együttesnél. Emellett természetesen lesz rehabilitációs edző és fizioterapeuta is a stábban.

Az edzőmérkőzésekkel kapcsolatban Kondás kiemelte: erős ellenfelek ellen szeretnének játszani, mert „ott jönnek ki a hibák, úgy lehet felkészülni egy bajnokságra”. Hozzátette, ezeken a találkozókon nem az eredmény a legfontosabb, hanem a játékosok felkészítése a mérkőzésterhelésre. Az utolsó, Debreceni VSC elleni meccsel kapcsolatban azt mondta a szakember, hogy amennyiben hazai pályán kezdik a bajnokságot, akkor azt itthon szeretnék lejátszani.

A feljutással kapcsolatban Benczés Miklós azt mondta: a felkészülés végén lehet majd jobban látni, hogy mely csapatok erősítettek úgy, hogy az NB I-et tűzték ki célul. Hozzátette: a patinás, nagy múltú kluboknál ez mindig benne van a pakliban.

Az utolsó, itt maradt külföldiekkel kapcsolatban elhangzott, Stefan Drazic közel áll a mezőkövesdi szerződéshez, Gheorghe Grozav MTK-ba igazolása pedig még nem hivatalos, de a fővárosiak honlapjukon már bejelentették a transzfert.

Farkas Marcell, Orosz Marcell, Tóth Borisz, Makrai Gábor, Bukrán Erik és Iszlai Bence szerződése a hó végén lejár, jövőjük kérdéses, de utóbbi vélhetően távozik Diósgyőrből.

További hírek

Olvasnivaló