Ugrás a tartalomra

Biztonságos lépcsőzés

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 15. péntek 11:59
Több lépcsősort is felújítanak az Avas III-as ütemében, a helyi képviselők saját alapjukból finanszírozzák a munkát.
Fotók: Beregi László

A Jósika utca 2. szám mögött vezet lefelé a Kölcsey utca irányába az a lépcsősor, amit most rendbetesznek. Harminc méter hosszú, és negyven éve készült, így időszerű volt a felújítása. Szilágyi Szabolcs (Velünk a Város) önkormányzati képviselő is rámutatott, az idő vasfoga nem kímélte ezt a lépcsősort sem, a folyamatos fagyás által okozott aprózódás miatt fokok törtek le. Így nemcsak balesetveszélyessé, hanem már gyakorlatilag járhatatlanná vált az utóbbi időban.

- Ezért az egészet el kellett bontani, és egy vasbeton-vasalásos technikával újra kellett építeni a lépcsősort - mondta.

A terület az ő és képviselőtársa, Fodor Zoltán választókerületének a határán van. Mindkettejük felé jelezték a környéken élők, hogy az összetöredezett lépcső felújításra szorul, ezért közösen kerestek megoldást a felújításra. A Velünk a Város önkormányzati képviselője elmondta, a közbeszerzés kiírása után a városvezetés kiválasztotta azt a kivitelezőt, aki elvégzi a munkát. Hétfőn elkezdték a bontást, megtörtént a zsaluzás, és már a betonozásnál tartanak.

A felújítás 3 millió forintba kerül, és a két képviselő fele-fele arányban finanszírozza. A tervek szerint két héten belül végeznek a munkával. Fodor Zoltán azt is elmondta, hogy választókerületében hamarosan újabb lépcsősorokat tesznek rendbe: a tervek szerint rövid időn belül elkezdődhet az Avasi Gimnáziummal szembeni buszmegállóhoz vezető, valamint a Klapka György utcai élelmiszeráruház előtti lépcsősor felújítása is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!