Ugrás a tartalomra

Búcsúba oltott és főzőversennyel fűszerezett családi napot tartottak a szirmaiak

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. szeptember 18. vasárnap 08:51
Szombaton egész napos mulatságra invitálták a Szirmán élőket és az érdeklődőket. A Szent András téren számos izgalmas programmal kapcsolódhattak ki kicsik és nagyok – a pandémia óta először.
Mocsári László képgalériája

– Azt tapasztalom, hogy nagyon örülnek neki a helyi lakók – nyilatkozta a főzőversennyel és a búcsúhoz köthető játékokkal megtelt téren a Miskolc Televíziónak a helyi önkormányzati képviselő szombat délután. Cseléné Figula Edina szerint Szirma egy erős közösségi élettel bíró része a városnak. Hozzátette: a szórakozásnak és az együtt töltött időnek olyan komoly hagyományai vannak itt, amiket még a járvány sem tudott tönkretenni.

Az ingyenes rendezvényen családi, sport, gasztronómiai és kulturális programok váltották egymást a nap folyamán: 3-5 fős csapatok vehettek részt a főzőversenyen, fellépett a Fantasy Duo és a Here We Are zenekar, a Francia Intézet jóvoltából petanque-versenyre is sor került, de kamázni is lehetett, sőt, darts-döntőt is rendeztek. Az éjszakába nyúlóan – már amennyire ezt az esőfelhők engedték – Retro Video Discon rophatták a megjelentek NánDJ ütemeire, a bátrak pedig beöltözős táncversenyen vehettek részt. Mindezek mellett folyamatosan futottak a sportos játékok, a vidámpark, a vattacukor, az arcfestés és a csillám-tatoo.

A főzőversenybe benevező egyik csapatot mikrofonvégre is kapta stábunk. Tóth Szilárd Péter elmondta: társaival tősgyökeres szirmai lakosokként régóta szerettek volna már elindulni ezen, idén végre össze is jött nekik. Heteket gondolkodtak azon, mit készítsenek, s végül – ecsetelte – a tárkonyos sertésraguleves mellett döntöttek, hogy mégse egy szokványos bográcsgulyással rukkoljanak elő e jeles napon. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!