Ugrás a tartalomra

Buli volt rendőrfalván

Miskolc Televízió / Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. május 27. péntek 14:54
Aszfaltkréta-verseny, habparty, kutyás, lovas és kommandós bemutatók – számos egyéb mellett ezekkel készültek a megye rendvédelmi szervei és a Magyar Honvédség a május utolsó vasárnapján ünnepelendő gyermekek megörvendeztetésére pénteken.
Képgaléria: Mocsári László

A rendezvényre a Készenléti Rendőrség buszai turnusokban szállították azt az ezerötszáz nebulót, kiket aztán a rendőrökén túl a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem és a terrorelhárítás demonstrációja is várt a Hatvanötösök útján.

A gyereknapot a Készenléti Rendőrség Kelet Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály, a XXI. Határvadász Bevetési Osztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Rendőrségi szervezte.

A korábban meghirdetett bűn- és balesetmegelőzési rajzpályázat óvodás és iskolás győzteseit is díjazták. Ám előtte még gondoskodó parancsnokból is született egy újabb: Bukó Lora, a gyermeknapi főkapitány az intézmény feletti teljhatalmat szimbolizáló kapitánysági kulcsot Kiss Attilától vehette át.

– Nagy erőkkel készültünk, hogy a mai napon kicsit megismertessük a munkánkat a gyerekekkel – mondta el a Miskolc Televíziónak a megyei rendőrfőkapitány, hozzátette, a kicsiknek olyan technikai eszközöket, az állományban szolgáló állatokat mutattak be, melyek számukra is izgalmasnak és érdekesnek hathattak. A vezető szerint annál is inkább formálni kell a gyermekek szemléletét, mivel ebben a korban a legfogékonyabbak:

„Így később talán kevésbé válnak áldozatokká és elkövetőkké.”

2019 után első alkalommal rendeztek ehhez hasonló gyermeknapot. Miskolczi Csanád rendőrezredes a Készenléti Rendőrség Kelet Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta: próbálták izgalmasra, ugyanakkor biztonságosra szabni az idei programkínálatot is. 

Mint megtudtuk: a pandémia okozta kétéves kihagyás különösebben nem befolyásolta a szervezőket hagyományteremtési szándékukban, eszerint a lurkók az elkövezendő esztendőkben is számíthatnak a tányérsapkákban, rövid ujjú váll-lapos ingekben és szirénazajban fürdőző hasonló parádézásokra. 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!