Ugrás a tartalomra

Célegyenesben a Vár utcai fák állapotfelmérése

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 15. szerda 14:40
Hétvégén befejeződött a Vár utcai vadgesztenyefasor állapotának felmérése. A vizsgálatsorozat eredményéről csütörtök délután lakossági fórumon tájékoztatják a környéken élőket és az érdeklődőket.

A Vár utca mindegy egyes fáját külön-külön is megvizsgálták, hogy mindegyiknél az állapotának megfelelő, szakszerű kezelés indulhasson meg, és a még gyógyítható fákat megmenthessék a kivágástól. A vizsgálatokat egy speciális módszerrel végezték el, amely pontos képet ad a fák állapotáról, feltárva az olyan betegségeket, sérüléseket is, amelyek szabad szemmel nem láthatók.

MiNap-archív; Fotók: Mocsári László

A vizsgálatok eredményét ismertető lakossági fórumot június 16-án, csütörtökön 17 órától tartják majd a Vár utca elején Varga Andrea alpolgármesternek, a terület önkormányzati képviselőjének részvételével, a fák állapotáról és a kezelési, megoldási javaslatokról pedig Czifrusz Natália főkertész és Szabó József favizsgáló-szakértő ad majd részletes tájékoztatást.

A Vár utcai gesztenyefasor csaknem száz éve éke a Diósgyőri vár környékének, mára azonban sok fa állapota annyira leromlott – nem olyan rég egy magától kidőlt -, hogyha nem történik érdemi cselekvés, akkor a város és a környéken élők akár el is veszíthetik szeretett vadgesztenyefáikat. Ezt szeretné még időben megakadályozni a város a szakemberek és a lakosság bevonásával.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!