Ugrás a tartalomra

Új stratégiához igazított létszámmal dolgozik tovább a Remy

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. január 08. szerda 19:26
A városban leépítésekről beszéltek a cégnél, közel kétszáz főről tudunk. A Remy közleményében azt írta, hogy telephelyeket vonnak össze, a miskolci gyár esetében pedig „a szervezetet és a létszámot az új stratégiához igazították”.
Minap-archív fotó: Végh Csaba

A Remynél korábban középvezetői státuszban dolgozó olvasónk hívta fel először a figyelmünket arra, hogy tudomása szerint január 31-ig, szakaszosan közel kétszáz embert küldenek el a cégtől.

A munkatárs azt is elmondta, hogy a vállalat Repülőtér úti raktárát bérlik, a szerződés pedig március 31-én lejár, nem hosszabbítják meg, így költözniük kell. Ráadásul – tette hozzá – beszállítói tartozásai is vannak a cégnek.

„A Remy Miskolc legjobb munkahelye volt, amit az utóbbi 3 évben sikerült tönkretenni”, zárta levelét olvasónk.

A cég közleményben reagált, amiben azt írták, a teljes európai szervezetet érintő új stratégiát vezet be a BPI Group Europe, melynek miskolci székhelyű vállalata a BPI Group Hungary Kft. (Remy Miskolc).

Emlékeztettek: 2019. október 31-én hivatalosan is bejelentették a BPI Group Europe új és átfogó stratégiáját a teljes európai cégcsoport részére, amely magába foglalja a magyar, belga, angol, német és a működés szempontjából Európához tartozó tunéziai szervezeti egységeket is. Az új stratégia kialakításakor az európai vezetői csapat felülvizsgálta a teljes gyártási stratégiát, az elmúlt évek autóipari pótalkatrész piaci tendenciáit, és az eladási mutatókat európai szinten.

„A cél a magyar és a tunéziai gyártóegységekben a gyártás optimalizálása, a miskolci és a belgiumi elosztóközpontok illetve a német telephely összevonása, ezen felül pedig az értékesítés, a marketing, az ellátási lánc és a vevőszolgálati területek fejlesztése. A végrehajtás részeként a miskolci gyár esetében a szervezetet és a létszámot már az új stratégiához igazítottuk” – tudatták.

Arról is tájékoztattak, segítették a munkatársakat abban, hogy könnyen találjanak munkát Miskolcon, ezért a vállalat együttműködési megállapodást kötött több helyi céggel is, ami lehetővé tette, hogy nyitott pozícióikat a Remy munkatársaival töltsék be.

„Hiszünk abban, hogy a stratégiában meghatározott változtatásoknak és intézkedéseknek köszönhetően vállalatunk jövője kedvezőbb lesz, ami munkatársaink számára is elengedhetetlenül fontos. Meg vagyunk győződve arról, hogy az autóipari felújító piac erős marad és a BPI Group Europe vállalat profitálni fog tudni belőle” – zárul a közlemény.

Frissítés:
Cikkünk megjelenése után Orosz Tamás gyárigazgatótól újabb levelet kaptunk, amelyben cáfolta azt a városban keringő hírt, amely szerint az egész gyárat Tunéziába költöztetnék. Amint írja: „Ahogyan a nyilatkozatunkból is egyértelműen kivehető, a BPI Group Hungary Kft. nem szűnik meg és továbbra is mintegy 300 főnek biztosít munkát a városban minden terv szerint hosszú távon.” Szintén kitér a gyár raktárának kérdésére. Erről ezt írta: „A szerződés nem jár le március 31-én. A hosszabbításáról nem döntött még a cég. Ráadásul az említett raktár egy jelentős része a belgiumi céghez tartozik nem pedig a magyar kft.-hez. Tekintettel arra, hogy a vállalat a szükséges átalakításokat már elvégezte, a létszámot az új struktúrának megfelelően állította be, fontos kiemelni és hangsúlyozni, hogy további változtatásokat, csökkentést a vállalat nem tervez.”

remy

Augusztusban még arról írtunk a gyár kapcsán, hogy az elmúlt években jelentős fejlődést sikerült elérnie az indítómotorok és generátorok felújításával foglalkozó cégnek. 2019 év elejétől már féknyergek felújításával is foglalkoznak, logisztikai központjuk három éve működik a Mechatronikai Ipari Parkban.

Miskolc Televízió archív

A Remy európai szinten egy évben mintegy 700 ezer terméket újít fel, ebből 400 ezret a miskolci gyárban. Új munkafolyamatot is megkezdtek tavaly: féknyeregből hetente mintegy ezer darabot tudnak felújítani. Ezt a számot a duplájára szeretnék emelni.

Az elmúlt években még egy nagy változás történt a cég életében. A Mechatronikai Ipari Parkban három éve működik a disztribúciós központjuk. A cégnél körülbelül 500-an dolgoznak. Ezt a számot is szeretnék növelni, de más tervek is vannak, nyilatkozták tavaly nyáron.

További hírek

Olvasnivaló