Ugrás a tartalomra

Csapatbemutatóval egybekötött évértékelőt tartott a Miskolci Road Cycling Club

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. november 07. szombat 16:53
Az utóbbi 14 verseny mindegyikén dobogóra álltak a klub versenyzői.

A Miskolci Road Cycling Club kerékpár szakosztálya 2017-ben alakult, elődje az MVSC kerékpár szakosztály volt. 
- Európa egyik legszegényebb régiójában építettük fel csapatunkat - ez nagy kihívást jelentett – summázta az elmúlt évek munkáját a Digép Ipari Parkban tartott rendezvényen Somogyi László, a csapat menedzsere. - Sikerült olyan céltudatos tagokat találni, akik szívüket-lelküket beletéve dolgoznak minden nap a csapat sikeréért. Elhivatottságukat mutatja, hogy bár szakosztályunk anyagi lehetőségei korlátozottak, a csapattagok sokszor saját anyagi erőforrásaikat is lemerítve utaznak és neveznek egy-egy megmérettetésre.

Végh Csaba képgalériája

Az azóta eltelt rövid idő alatt a klub versenyzői számos rangos eseményen jelentek meg, értek el kiemelkedő eredményeket.
- A 2020-as "csonka" szezonban 14 versenyen vettünk részt. Ezek között van mezőny, illetve időfutam verseny vegyesen. Ebből 14 versenyen tudtunk dobogóra állni. A 14 versenyen 12 első, 12 második, és 14 harmadik helyet sikerült megszerezni, különböző korosztályokban. A versenyeken a TOP10-ben 45 alkalommal szerepeltünk különböző korosztályokban. Hatalmas eredményként értékeljük, hogy a Magyar Országos Amatőr bajnokságon összesítésben az első 2 helyezett a csapatunk tagjai közül került ki: az első András Vince, a második helyezett Felipe Gaston Miranda lett.
Somogyi László a hosszú távú siker titkát az utánpótlásnevelésben látja.
 - Az MRCC jelenleg 40 tagot számlál, minden korosztályból megtalálhatók nálunk versenyzők. Fontosnak tartjuk, hogy az utánpótlás nevelése mellett az idősebbeket is mozgásra ösztönözzük, így akadnak olyan csapattagok is, akik a Senior+ korosztály képviselői.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!