Ugrás a tartalomra

DK: a magyar gazdaságot a magyar dolgozókra kell alapozni

MTI
Utoljára módosítva
2023. szeptember 11. hétfő 14:35
A magyar gazdaságot a magyar dolgozókra kell alapozni, nem külföldi vendégmunkásokra - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa hétfőn online sajtótájékoztatón.


   
Varga Ferenc közölte, a DK egy javaslatcsomaggal szabályozná az "Orbán-kormány által tömegesen Magyarországra hívott, az Európai Unión kívülről érkező külföldi vendégmunkások számát".
    
A független képviselő elmondta, indítványozzák, hogy csak olyan beruházások kapjanak állami vagy uniós támogatást, amelyek legalább kilencven százalékban magyar, illetve uniós munkavállalók számára teremtenek munkahelyeket, miközben európai átlagbérszintet garantálnak.
    
Az ellenzéki politikus hozzátette: vendégmunkásokat csak akkor lehessen nagyobb számban elhelyezni egy településen, ha erről tájékoztatták a lakosságot, és ezzel a helyben élők egyetértenek. Varga Ferenc kérte, hogy a külföldi vendégmunkásokra ugyanazok a munkavédelmi és munkaidőszabályok, valamint egészségügyi, szűrési és ellátási kötelezettségek vonatkozzanak, mint a magyar dolgozókra.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!