Ugrás a tartalomra

Dolly Parton százmillió dolláros díjat kapott Jeff Bezos Amazon-alapítótól

mti.hu
Utoljára módosítva
2022. november 14. hétfő 13:12
Százmillió dolláros (39 milliárd forintos) díjat kapott Dolly Parton countryénekes és filantróp Jeff Bezostól, az Amazon alapítójától - számolt be róla a BBC News.
Dolly Parton

Bezos partnerével, Lauren Sanchezzel együtt jelentette be, hogy a Courage & Civility elnevezésű díjat, amellyel olyan vezető személyiségeket ismernek el, akik "bátor és humánus megoldásokat" szorgalmaznak, Parton kapja, akinek munkássága minden aspektusát áthatja a szeretet és együttérzés. "Alig várjuk, hogy láthassuk, mit fog tenni ezzel a százmillió dolláros díjjal" - fűzte hozzá Sanchez.

"Hú! Százmillió dollárt mondott?" - kérdezett vissza a díjátadón készült videó tanúsága szerint Dolly Parton. Kiemelte: úgy véli, hogy akik abban a helyzetben vannak, hogy segíteni tudnak, a szívüket követve kell adakozniuk. "Azon leszek, hogy jó dolgokat tegyek ezzel a pénzzel" - ígérte.

A 2021-ben alapított díjat először Van Jones aktivista, a CNN politikai kommentátora, valamint José Andrés spanyol séf, a világ katasztrófa sújtotta övezeteiben ételt biztosító World Central Kitchen elnevezésű civil szervezet alapítója kapta.

 Az énekes, dalszerző, üzletember, filantróp Parton, akit november elején iktattak be a Rock & Roll Hírességek csarnokába, számos jótékonysági szervezetet támogat, és alapítványa, a Dollywood Foundation világszerte könyveket ajándékozott gyerekeknek. A koronavírus-járvány alatt személyesen is kampányolt a Covid-19 elleni védőoltások mellett, és egymillió dollárral támogatta a Moderna koronavírus-kutatását a nashville-i Vanderbilt Egyetem orvosi központjában.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!