Ugrás a tartalomra

Döntős a férfi kardcsapat a vívó Európa-bajnokságon

MTI
Utoljára módosítva
2024. június 23. vasárnap 16:40
Két győzelemmel döntőbe jutott a magyar férfi kardcsapat vasárnap a bázeli vívó EB-n.
Férfi kardcsapat jól megérdemelt öröme / Fotó: Illyés Tibor, MTI

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián összeállítású együttesnek a 16-os táblán még nem kellett vívnia, a negyeddöntőben pedig hat tus különbséggel nyert a georgiaiak ellen - adta hírül közleményben az MTI. 

Szilágyi jól kezdett, de aztán - a szerdai egyéni versenyből menetközben hát- és deréksérülés miatt visszalépő - Decsinek nem sikerült az asszója, így már az ellenfél vezetett, majd többször fordult a kocka. A hatodik pár után 30-29-re a georgiaiak álltak jobban, a folytatásban azonban Rabb és Gémesi is fölényes győzelmet aratott, így Szilágyi és Sandro Bazadze záróasszója előtt nyolc tusnyi volt a magyar előny, amelyből hat meg is maradt - írták. 

A fináléért a németekkel került szembe a világbajnoki címvédő magyar alakulat, amelyből hiányzott az áprilisi bokasérüléséből már felépült, de még otthon készülő Szatmári András. Ezzel együtt a magyarok meggyőző teljesítményt nyújtottak, fölényes győzelmet arattak, és a 18.25-re kiírt döntőben a románokkal vívnak majd az aranyéremért - tudatták.

Eredmények:
    férfi kard, csapatverseny (12 csapat):
    ---------------------------------------
    negyeddöntő:
Magyarország-Georgia 45-39
    elődöntő:
Magyarország-Németország 45-32
Románia-Törökország 45-44

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!