Ugrás a tartalomra

A DVTK-s lányok is odatették: Kangoeroes Mechelen - DVTK HUN-Therm 60-96

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 13. péntek 18:12
A kosárlabda Euroliga B-csoportjának 9. fordulójában Belgiumba látogatott a DVTK HUN-Therm együttese, ahol a Kangoeroes Mechelen vendégeként lépett pályára, és nagy fölénnyel, simán megnyerte a találkozót. 
Fotó: dvtk.eu

A piros-fehérek már az első félidőben is vezettek, de újabb győzelmüket (60-96) a harmadik negyedben mutatott fantasztikus játékukkal alapozták meg, a záró felvonás már csak hab volt a tortán. Ezzel a nagyarányú és fontos diadallal Völgyi Péter gárdája nagy lépést tett az Euroliga negyeddöntője felé.

Már az elején nagyon bekezdtek a csapatok, Berkani kezdte a gólgyártást, de aztán Bernáth hármasával fordított a Diósgyőr, majd a következő támadásból Green is eredményes volt. Guriantes duplájára ismét Berkani reagált ezúttal egy hármassal, így két perc játék után döntetlen volt az állás (7-7). 
Ezután fantasztikus percek következtek, a DVTK Garbin triplájával, Bernáth és Green találataival egyszerűen állva hagyta ellenfelét, így nem csoda, hogy extázisba került a több tucatnyi vendégszurkoló. A hazaiak rossz sorozatát Bertsch zárta le egy triplával (10-16). 

A 6. percben Grigalauskytė és Kányási lépett pályára, utóbbi játékos szép tempó kosárral mutatkozott be, a Mechelen időt is kért ezután (14-20). 

Két belga egységet követően újfent a DVTK csapatkapitánya villant, majd három támadó lepattanó megszerzése után Nauwelaerst hagyták dobni a vendégek, aki távolról be is zúdította a labdát a gyűrűbe (19-22). 

A negyed hajrájában Berkani újabb hárompontosa eltűntette a piros mezesek előnyét, de innen Guirantes és a Grigalauskytė révén ismét a Völgyi-csapat tudott újítani. Az őrült rohanásnak a játékrész végét jelző dudaszó megszólalása előtti pillanatban esett Morrison-tripla vetett véget (25-26).

A vége 60-96 lett, a meccsről bővebben a DVTK honlapján olvashatnak. (Kattints!) 

További hírek

Olvasnivaló