Ugrás a tartalomra

Egész nyáron munkaterület lesz a miskolctapolcai őspark

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 10. péntek 17:50
Az őspark környékén és a Barabits sétányon jelenleg is dolgozik a kivitelező, a tó déli oldalán futó Dehmel Nándor sétány viszont a nyári hónapokban is nyitva lesz, a bobpálya innen, a Barlangfürdő pedig a Pazár István sétányról közelíthető meg. 


A felújítási, újjáépítési munkák miatt nem élvezhetik teljes egészében és szépségében a miskolctapolcai őspark kínálta élményeket a helybeliek és a turisták ezen a nyáron. Ez az ára annak, hogy megvalósulhasson a zöldterület, a közművek, a közlekedőfelületek és a szolgáltatóegységek teljes megújítása – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a miskolctapolcai park, a sétányok és a Csónakázó-tó környezetének teljes felújítása március végén kezdődött el és egészen következő év tavaszáig tart majd. 

- A munkaterület a Hotel Kitti parkolójánál kezdődik és magába foglalja a Barabits-sétányt, az úgynevezett geometrikus parkrészt és az ősparkot, kialakítanak egy tanösvényt, megújul a Csónakázó-tó környéke, és maga a tó is, hiszen abból a nyáron várhatóan 2400 köbméter iszapot távolítanak el. A beruházás zárásaként a Dehmel Nándor sétány is új köntöst kap – mondta el korábban a minap.hu-nak Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője

A polgármesteri hivatal most felhívta a figyelmet arra, hogy a sétálók, látogatók számára ez a rész forgalom elől elzárt területnek tekintendő, mindenképp ajánlott a munkaterület kikerülése. „Az ide beparkoló magánautók ugyancsak sok problémát okoznak, akadályozzák a munkát” – hangsúlyozzák. 

- Az érintett övezet másik határát a büfésor (Garas–Görömbölyi utcák) felőli játszótér jelenti: a játszótér a beruházás jelen fázisában látogatható marad. A nyári hónapokban várhatóan a tó déli oldalán futó Dehmel Nándor sétányon is szabadon közlekedhetnek a sétálók. A bobpálya megközelítése innen a Barlangfürdőé pedig a Pazár István sétány felől zavartalan.

A Csónakázó-tó partfalát is újjáépítik, a kisebbik hidat elbontják, újat építenek helyette, a nagyobbikat felújítják. A beruházás további elemei a következő hónapokban: vezetékek fektetése, közműcsere, új sétányok, új burkolatok, fák ültetése, öntözőrendszer, interaktív táblák, bronzszobrok, faállatok, kandeláberek, valamint kukák kihelyezése, és vécé is épül.

A beruházó tervei szerint a felújítás egy év alatt lezajlik, jövő tavaszra, akkor szűnnek meg korlátozások és válik ismét teljes egészében látogathatóvá a tapolcai park.

A projektről
A „Miskolctapolca turisztikai fejlesztése” című projekt 100 százalékos mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege 628 000 000 forint.
 

További hírek

Olvasnivaló