Ugrás a tartalomra

Egészségnapot tartottak a miskolci drogambulancián

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 23. csütörtök 08:47
A rendezvény két részből állt: először felmérték a programban résztvevők érrendszeri állapotát, majd a diagnózis felállítása után két héttel mindenki személyre szabott vitamint kap. A vizsgálatban tizenöten vettek részt. Kiderült, legtöbbjük érrendszerében komoly károkat okozott a több éves szerhasználat.
Fotó: Végh Csaba

Egy újfajta technológia nem egészen fél óra alatt megmutatja, hogy milyen állapotban van a beteg érrendszere. Egy kliens úgy nyilatkozott, hogy örült neki. – Főleg az állapotfelmérés miatt fontos ez nekem, mert a drogozásom során valószínűleg elég sok kárt szenvedett a szervezetem, sokat vesztettem az állóképességemből, illetve van is egy hepatitisz c-s fertőzésem. A vitaminos kúra se fog rosszul jönni.

A vizsgálatot végző szakember elmondta, több mint tíz éve foglalkoznak szív- és érrendszeri problémák diagnosztizálásával és kezelésével. A drogambulancián végzett vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy a drogfogyasztóknál  jóval nagyobb az érrendszer károsodása.

Czinkné Sztán Anikó, a PannonVital Pharma Kft. ügyvezetője szerint ez egyértelműen a drogfogyasztással magyarázható.

– Az volt az egészségnap egyik célja, hogy bemutassuk, a tartós droghasználat milyen károkat okoz, illetve a hozzánk fordulók egészségi állapotának javítása – ezt már Dobos Tímea, a Drogambulancia Alapítvány elnöke mondta el.

Az egészségnapon tizenöten vettek részt. A vizsgálat is azt támasztotta alá, hogy a drogok a vérerek és szívbillentyűk bakteriális fertőzéséhez és akár szívinfarktushoz is vezethetnek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!