Ugrás a tartalomra

Egy családcentrikus barbershop Miskolc belvárosában, ahol most a rászorulók iskolakezdését is támogatják

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 01. péntek 14:47
Sokat kapunk a várostól, sokat kapunk a közösségtől, és ebből a következő időszakban igyekszünk valamit rendszeresen visszaadni. Szeretnénk betölteni egy közösségépítő és -megtartó szerepet, mint ahogy tették ezt a világtörténelem első barbershopjai is - fogalmazott Jantek Tamás, a Barber Shop Miskolc cégvezetője, tulajdonosa. Vasárnap jótékonysági rendezvényt tartanak a Városház téri üzletükben. (Támogatott tartalom)
Jantek Tamás, a Barber Shop Miskolc cégvezető-tulajdonosa. | Minap-archív fotó: Mocsári László

A cégvezetőtől megtudtuk, hogy a programmal azokat az iskolakezdőket szeretnék elsősorban támogatni, akik rászorulóként nem feltétlenül engedhetik meg maguknak, hogy a tanév kezdetére elvigyék a gyermeküket hajvágásra. Itt most vasárnap ezt térítésmentesen megtehetik, sőt a szervezők ajándékokkal, iskolaszerekkel is szeretnének kedveskedni a családoknak.

- Mi egy relatíve prémiumáron dolgozó üzlet vagyunk, ahol azonban a haj- és szakállvágáson túl különböző szolgáltatásokat is nyújtunk, legyen szó vendéglátásról, vagy játékokról. Számos olyan dolog van nálunk, ami erősíti a család- és gyerekcentrikusságot - fogalmazott Jantek Tamás.

Kiemelte azt is, hogy fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást is. Rendszeresen járnak hozzájuk például a Galamb Alex és a Sütni jó! Alapítvány gyermekei. Ezt a támogatott kört szeretnék most kibővíteni azzal, hogy a következő időszakban több hasonló jótékonysági eseményt is terveznek, hogy ezzel is erősítsék a közösségek összetartását, és jó példát mutassanak társadalmi felelősségvállalásból.

- Itt vagyunk Miskolc szívében, sokat kapunk a közösségtől, és ebből szeretnénk valamit visszaadni. A barbershopok a múltban tradicionálisan egy közösséget kovácsoló, összetartó szerepet vállaltak. Szeretnénk mi is e szerep mögé száz százalékosan beállni - húzta alá a cégvezető-tulajdonos.

A Barber Shop Miskolc több mint hat évvel ezelőtt jelent meg Miskolc főutcáján, az első üzletet a Villanyrendőrnél, a Széchenyi utca 33. szám alatt nyitották meg. Ezt követte a Városház téri üzlet, ahol most a jótékonysági eseményt is tartják. Délelőtt 10 órától este 10 óráig tartanak nyitva hétköznapokon és szombaton, vasárnap pedig 10-től délután 6-ig várják a vendégeket.

barber shop

Jantek Tamás megemlítette, hogy hétvégente nagyon gyakori, hogy az édesapák fiú gyermekükkel érkeznek hozzájuk. Érezhetően családcentrikus programok ezek, van, hogy együtt ülnek be hajat vágni.

- Ez az apa-fiú kapcsolatot is erősíti, kiváló közös program számukra - tette hozzá.

Az üzlet kapcsán annyit még megemlített a cégvezető, hogy az angol sassoon-vonalat erősítik, tehát nemcsak géppel dolgozunk, hanem igyekeznek minden hajvágást személyre szabni, és a wash and go elmélet szerint kivitelezni.

- Magyarán: ha jól vágják le a hajat, akkor azzal nincs gond a hétköznapokban sem. Hogy ezt el tudjuk érni, rengeteg továbbképzésre járnak a munkatársaink, hiszen a geometrikus hajvágás nagy tudást igényel, de igyekszünk ennek maximálisan megfelelni - húzta alá Jantek Tamás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!