Ugrás a tartalomra

Egy életút szabásmintája 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 06. csütörtök 17:12
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Budaházy Lászlónét a városi önkormányzat.
Fotó: Juhász Ákos

Az ünnepeltet Nagy Ákos önkormányzati képviselő és Szomorné Takács Tünde, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati főosztályának csoportvezetője kereste fel csütörtök délelőtt Meggyesalja utcai otthonában. Budaházy László, Anna néni a város egyéb szegleteiben, egyebek mellett Tapolcán is lakott már a sok évtized alatt.

A szépkorúak köszöntése Miskolcon elterjedt gesztus a városházától. A kormányzat által 2010 után bevezetett megemlékezési akcióban bármely kilencvenedik, kilencvenötödik és századik életévét éppen betöltő helybéli részt vehet – az erre vonatkozó igényeket azonban mindenképp jelezni kell az önkormányzatnál vagy az illetékes önkormányzati képviselőnél.

A vendégek érdeklődésére Anna néni felidézte, a második világháború után miként került családja vidéki lakjából a borsodi megyeszékhelyre, ahol női szabónak tanult. Szakmájához egész élete során hű maradt – olyannyira, hogy még a mai napig leül megvarrni egy-egy ruhadarabot, ha unokái vagy dédunokái épp arra kérik. Családtagjainak fotói saját kezével munkált gobelinhímzései mellett polgári hangulatú lakásának falát díszítik.

Anna néni a hosszú életkora mellett a gyógynövények iránti szeretetét is édesanyjától örökölte. Fizikumának megőrzése érdekében rendszeresen tornázik, így mindent megtesz annak érdekében, hogy öt vagy tíz esztendő múltán újra fölkereshesse a városvezetés egy akkori jubileum alkalmából.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!