Ugrás a tartalomra

Egy évtizede sikeres a duális szakképzés a Bosch miskolci oktatási központjában

Utoljára módosítva
2022. július 26. kedd 13:45
Idén szeptembertől már 10 éves tapasztalattal folytatódik a duális szakképzés a magyarországi Bosch csoport két miskolci telephelyén, az autóipari Robert Bosch Energy and Body Systems Kft-nél és az elektromos kéziszerszámokat gyártó Robert Bosch Power Tool Kft-nél. (Támogatott tartalom)

A miskolci Bosch vállalatok két helyi technikummal, az MSZC Andrássy Gyula Gépipari Technikumával és az MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikumával együttműködve képzik magas színvonalon a jövő szakembereit, az együttműködés a 2023-as tanévtől pedig az MSZC Kandó Kálmán Informatikai Technikumával is kibővül.

na

Az oktatás egy részét az állami intézmények végzik, a szakmai képzést pedig a vállalatok, jelen esetben a Bosch két miskolci vállalata. A rendszer előnye, hogy a diákok még a szakképesítés megszerzése előtt releváns és piacképes szakmai tapasztalattal gazdagodnak.

A vállalat a diákokkal szakképzési munkaszerződést köt, így a két fél között egyfajta munkaviszony jön létre. A képzés teljes időszakára a tanulókat munkabér illeti meg.

A miskolci Bosch gyáraiban a duális szakképzés fontos pillérré vált az elmúlt 10 évben. A telephelyek hosszú távú munkalehetőséget biztosítanak a programban végzett pályakezdő fiatalok számára. A rendszer sikerét mutatja, hogy az elmúlt években végzett több száz diák jelentős része el is helyezkedett a két gyár egyikében.

na

A technikusi pálya iránt érdeklődő fiataloknak jelenleg az alábbi szakokra van lehetőségük jelentkezni a Bosch duális képzés keretein belül.

Mechatronikai technikus

  •  Partneriskola: MSZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum
  •  Nappali technikumi képzésben: 5 év
  • Érettségit követő nappali technikusi képzésben: 2 év

Automatikai technikus

  •  Partneriskola: MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum
  • Nappali technikumi képzésben: 5 év
  • Érettségit követő nappali technikusi képzésben: 2 év

Erősáramú elektrotechnikus

  • Partneriskola: MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum
  • Nappali technikumi képzésben: 5 év

„Iparágunk jövője, és mindennemű fejlődés a műszaki területen a jól képzett szakemberek és technikusok meglététől függ” (Robert Bosch, 1861-1942)

Elkötelezettek vagyunk a jó szakemberek képzésében, ezért minden évben szeretettel várunk minden duális képzés iránt érdeklődő diákot.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!