Ugrás a tartalomra

Egyedülálló tehetséggondozó program Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 05. szombat 13:19
Nyílt napot tartott miskolci központjában a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A nyílt napon a résztvevők betekintést nyerhettek az MCC Fiatal Tehetség Programjának, Középiskolás Programjának és Egyetemi Programjának képzési kínálatába, valamint az MCC érveléstechnikai képzésének, a Vitaakadémiának izgalmas workshopját is megismerhették.
MCC nyílt nap | Juhász Ákos képgalériája

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Fiatal Tehetség Programjával 2015 óta van jelen Miskolcon, jelenleg közel 100 általános iskolás diák tehetséggondozása zajlik. 2021 szeptemberétől elindul a középiskolások és egyetemisták képzése is az MCC Miskolci Központjában.

A Fiatal Tehetség Program (FIT) egy komplex képzési rendszer, melynek keretein belül a tanulók többek közt szemléletformáló foglalkozásokon vehetnek részt és megismerhetik napjaink legfontosabb életterületeit. A FIT Program élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés, melyben a tanulók az ötödik osztálytól vehetnek részt.

A Középiskolás Program 2002 óta kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A program célja, hogy felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és támogatást nyújtson egy hosszabb távú karriertervezésben is.  A képzések központja - a régi Avas Szálló építési munkálatainak befejezéséig - a Szemere Bertalan utcán található tágas, hangulatos, több szintes polgári épület.

Az Egyetemi Program az MCC képzéseinek zászlóshajója, amely a felsőoktatásban tanuló elsőéveseknek meghirdetett egyéves juniorképzésből, valamint a másod- és harmadéveseknek szóló, kétéves iskolarendszeri képzésből áll. A diákokat folyamatosan mentorálják, egyénileg is fejlesztik készségeiket és képességeiket,  az elméleti tudás átadása mellett pedig gyakorlati tapasztalatszerzésre is adnak nekik lehetőséget. A diákok neves külföldi professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat, nemzetközi ösztöndíjakra pályázhatnak.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!