Ugrás a tartalomra

Éjjel-nappali szolgáltatásokkal bővül a nagyposta

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. április 27. szombat 07:14
A Kazinczy utca 16. szám alatt található miskolci postát modernizálják az országos fejlesztés részeként.
A Kazinczy utcai nagyposta bejárata / Fotók: Juhász Ákos

Nem régen jelentette be a Magyar Posta Zrt. az MTI-nek, hogy megnyitotta első éjjel-nappal működő postai ügyintézésre alkalmas ügyfélterét Nyíregyházán, a Bethlen Gábor utcai nagypostán. A szervezet további tizenkét, ebből hét vidéki és öt budapesti helyszínen tervezi az éjjel-nappali postai szolgáltatásokat bevezetni, a vidéki városok között Miskolcon is. 

A modernizálás reményre ad okot annak fényében, hogy tavaly országszerte 364 posta között kilenc miskolci postát is bezárt a Magyar Posta Zrt. takarékossági okokra hivatkozva. Ez nagy felháborodást váltott ki a helyi lakosság körében, ami a közösségi oldalunkon a hozzászólásokban megfogalmazott véleményekben is megmutatkozott. Az ideiglenesen bezárt miskolci posták közül kettő – a miskolctapolcai és a szirmai - nyithatott újra úgy, hogy az önkormányzat átvállalta a működési költségek egy részét. A Magyar Posta Zrt. sajtóosztályán érdeklődtünk róla, hogy hol tervezik bevezetni az új szolgáltatásokat és melyek lesznek ezek. 

Külföldi mintára
    
„Az éjjel-nappali ügyféltér bevezetése jelentős lépés a postai szolgáltatások további bővítésében és modernizálásában. Célunk, hogy ügyfeleink rugalmasabban, kényelmesebben és egy helyen tudják elintézni postai, banki vagy akár hivatalos ügyeiket, és ezzel is növeljük elégedettségüket. A 0-24 órás ügyféltér koncepciója a francia, osztrák, szlovén, svájci és szingapúri posta által már bevezetett automatizált szolgáltatásokhoz hasonlítható” – írta válaszlevelében szerkesztőségünknek a Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztálya. 

A nagyposta és a gyönyörű Hősök tere

„Miskolcon az 1. számú postán alakítunk ki 0-24 órás ügyfélteret és Posta Lottózót is, amelyeknek előkészítése már folyamatban van” – tájékoztatott a szervezet a Kazinczy Ferenc utca 16. alatt működő postáról. 
 
Beszámoltak róla, hogy a 0-24 órás ügyféltérben főként postai szolgáltatásokat tudnak majd igénybe venni az ügyfelek, úgymint postafiókbérlet, levélfeladás, pre-paid boríték forgalmazás automatán keresztül, csomagautomata, bankjegykiadó automata. Az éjjel-nappali ügyféltérben egy speciális ügyintézési automatán (KIOSK) hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése, vezetői engedély pótlása, személyazonosító igazolvány és lakcím bejelentése, valamint további hivatalos okmány- és járműügyek is intézhetők. 

Nagyposta utcaképpel

 
„Minden újításunkkal arra törekszünk, hogy az ügyfélkiszolgálás hatékonyabb legyen, így a 0-24 órás ügyféltér plusz igénybevétellel nem jár munkatársainknak. Az első non-stop ügyféltérben Nyíregyháza 1. számú postáján a folyamatokat ellenőrizzük és elemezzük, melyeket a további helyszínek kialakítása során figyelembe fogunk venni” – ígérte a Magyar Posta Zrt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!