Ugrás a tartalomra

Elkezdődik a nyárfák kivágása a Tátra és Torontáli utcákon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 18. csütörtök 22:52
A két utcában található jegenyenyárfák egyre több problémát okoznak az ott élőknek és a fenntartónak is, a legjelentősebb a február elején kidőlt fa károkozása volt - emlékeztet csütörtök délutáni közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.
fotó: Juhász Ákos

Amint írják, és amint arról korábbi közleményük alapján be is számoltunk, a FAKOPP műszeres favizsgálatok elsődleges eredményei alapján tizenöt fa azonnali kivágásáról döntött a hivatal.

- A fakivágást március 22-én kezdi meg a város által megbízott alvállalkozó. Közterületi fakivágási engedéllyel, emelőkosaras autóval, és nagy tapasztalattal bíró alpintechnikai szakemberek fogják elvégezni a fakivágást. A kitermelt famennyiséget a Városgazda Nonprofit Kft. nádasréti telephelyére szállítják, azzal az önkormányzat, mint tulajdonos rendelkezik - szögezi le a közlemény. 

Fotó: MiNap-archív/Mocsári László

A munkavégzés alatt a szakaszos forgalomelterelésről és az utca lezárásról a kivitelező gondoskodik. Az utcakép megőrzése érdekében az önkormányzat gondoskodni fog a kivágott fák helyben történő pótlásáról.

Czifrusz Natália főkertész, a terület önkormányzati képviselője Bazin Levente segítségével fog javaslatot tenni a lakosság felé a pótlásra javasolt fafajokról, lakossági egyeztetésen szeretnék a pótlásra szánt fajok közül a legalkalmasabbat kiválasztani.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Tátra és Torontáli utcai jegenyenyárfák sorsának rendezése azután vált sürgetővé, hogy februárban egy szélvihar során egyikük egy családi ház udvarába dőlt. Az öreg nyárfák ügye egyébként évek óta probléma a területen, tavaly ősszel bejárást is tartottak a területen, amiről szintén részletesen írtunk

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!