Ugrás a tartalomra

Élő és halhatatlan legendák a Rock 50-en

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 17. szerda 11:23
Félszáz év távlatában elevenedik meg június 10-én, a vár melletti Lovagi Tornák Terén a Diósgyőri popfesztivál. 
Godfater

A „magyar Woodstockként” ismert rendezvény átszüremlő fény volt a vasfüggönyön: nem csak hazánk, de egyben Közép-Európa első zenei fesztiválját a DVTK stadionban rendezték meg 1973-ban. Azóta már egymást érik Magyarországon is a zenei fesztiválok, a Rock 50 legendája azonban kiemelkedik a sorból: egy nagy generáció utolsó találkozására készülnek ott, ahol minden elkezdődött, Miskolcon. A színpadon élő legendák játszanak majd, és megidézik azokat is, akik halhatatlanokká váltak idő közben.

A godfater. nevezetű csapat talán sokaknak okoz fejtörést, pedig az egykori Syriusban gitározó Tátrai Tibor zenekaráról van szó. „Nem emlékszem, hogy valaha ilyen boldog állapotban lettem volna, mint most. Az élet ajándéka ez a banda” – nyilatkozta az együttes kapcsán Tátrai Tibor, aki a zenei stílusukat úgy határozta meg: „Bluest játszunk, de úgy, mint a vadállat”.

A nagyszínpadon kilenc óra környékén a P. Mobil csap a húrok közé. A zenekar az egykori énekesének, Tunyogi Péternek a lányával, Tunyogi Bernadettel kiegészülve megy tovább azon a bizonyos úton. Az 1969-től a mai napig működő, kultikus együttes dalai elhozzák a dübörgő fiatalságot az öreg motorosok szívébe is.

Sokáig úgy volt, hogy Török Ádám egy miskolci formáció, a Mini Art-űr vendégeként erősíti a mezőnyt. A 75 éves zenész a fesztivál szervezőinek többször is kifejtette, mennyire várja a koncertet. Az élet közbeszólt: a Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere áprilisban elhunyt. Pályatársai szerint mindenkori zenekarai egyet jelentettek a progresszivitással, ő volt a márkanév az olcsó bóvlik helyett. Tiszteletére a mostani koncert Török Ádám emlékműsorrá vált, melynek vendége a Mini, a Skorpió, a Dinamit és a P. Mobil zenekarokban is megforduló billentyűs, Papp Gyula lesz, június 10-én ő áll majd színpadra a Mini Art-űrrel.

Online jegyvásárlás ITT.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!