Ugrás a tartalomra

Előkerült a másik szökevény kenguru is

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 16. szerda 16:28
A kis állatka jól van, jelenleg megfigyelés alatt tartják, itt piheni ki a kalandot.
Fotó: Juhász Ákos

Mindkét elkóborolt Bennett-kenguru előkerült szerdára – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Arról kedden a minap.hu elsőként számolt be, hogy az egyik jószágot még kedden délután, lakossági bejelentést követően fogták be a Vadaspark munkatársai. 

Az intézmény gyűjteményi vezetője elmondta, a két szökevény közül ő volt a nagyobb termetű kenguru, ennek ellenére ő sajnos nem élte túl a kalandot.

– Már amikor rátaláltunk, a befogás előtt is rossz állapotban volt, vélhetően az elmúlt napok okozta stressz és kimerültség, valamint a megfelelő táplálék és ivóvíz hiánya miatt. Sajnos mire az állatkertbe értünk vele, elpusztult – mondta Veress Tamás.

Jó hír viszont, hogy szerdán a másik csellengő kenguru is előkerült.


– Kirándulók vették észre a kengurut az állatkert mellett vezető turistaúton. Munkatársaink a bejelentést követően perceken belül a helyszínre értek és gyorsan befogták az állatot – tette hozzá a gyűjteményi vezető.

A kis kenguru jól van, jelenleg megfigyelés alatt áll, és amint kiheveri a kalandot, újra csatlakozhat társaihoz. (Az állatkát a mielőbbi felgyógyulása érdekében most fotózni sem engedték, képeket csak a kenguruk kifutójánál, a másik öt jószágról készíthettünk – a szerző.)

Ahogyan azt korábban megírtuk, a két Bennett-kenguru még múlt csütörtökön a reggeli órákban szökött ki a kifutójából. 

Programok