Ugrás a tartalomra

Engedély nélkül elvitt autóval, ittasan közlekedett

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 03. csütörtök 09:02
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt vádat emelt egy 33 éves férfival szemben.

A vádirat szerint, a bűncselekmény sértettje bérbe vett egy autót egy cégtől, amelyet július 15-én ideiglenesen az ismerőse - a vádlott férfi - lakásának udvarán helyezett el. A vádlott másnap ittas állapotban, a sértett engedélye nélkül magához vette a gépkocsi indítókulcsát, majd a férfi tudta és beleegyezése nélkül elindult az autóval és Edelény felé vette az irányt.

A vádlottat – aki vezetői engedéllyel sem rendelkezett – a rendőrök Edelényben igazoltatták,  majd mivel a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, hiteles légalkoholmérés céljából előállították. Az intézkedő rendőrök a vádlottal szemben engedély nélküli vezetés miatt külön szabálysértési feljelentést is tettek.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!