Ugrás a tartalomra

Érkezik a kínai Chervon Auto, 50 millió eurót ruház be Miskolcon

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 17. csütörtök 17:07
A Miskolci mechatronikai parkban építi meg új, 50 millió eurós üzemét a Chervon Auto.

Tavaly októberben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Chervon Auto céggel közösen jelentette be, hogy egy új, 26 ezer négyzetméteres, elektromos járművek alkatrészeit és moduljait gyártó üzemet hoz létre Magyarországon. A gyár mintegy 150 új munkahelyet teremt, és hagyományos motorok, valamint elektromos járművek alkatrészeinek és moduljainak gyártására összpontosít. A stratégiai projekt a magyar kínai barátság további erősítését szolgálja, amelyhez a magyar kormány 5,3 milliárd forintos finanszírozási hozzájárulással támogat.

A Chervon Auto, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Miskolc Holding közötti hosszú és eredményes tárgyalások következtében Magyarországnak sikerült az 50 millió eurós – mintegy 17,5 milliárd forintos – beruházást Miskolcra, a Mechatronikai Ipari Parkba vonzania.

– Csapatunkat lenyűgözte a Miskolc Holdinggal való professzionális és elkötelezett együttműködés, a Miskolci Egyetemen régóta működő öntészeti háttér és a Mechatronikai Ipari Park támogató infrastruktúrája – mondta Peter Pan, a Chervon Auto elnök-vezérigazgatója. – A Budapest, Debrecen és a szlovák határ közötti stratégiai elhelyezkedés azt is lehetővé teszi, hogy Európa-szerte közel legyünk ügyfeleinkhez. Alig várjuk, hogy a miskolci közösség részévé váljunk.

– Minden Miskolcra érkező beruházást nagy örömmel fogad a város, hiszen minden új munkahely, különösen azok, amelyek nagy hozzáadott értéket képviselnek, tökéletes összhangban vannak a Nagy-Miskolc program célkitűzéseivel – ezt már Veres Pál polgármester mondta. – Folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan beruházások Miskolcra települését támogassuk, amelyek minőségi, hosszútávú munkahelyeket teremtenek, és kiszámítható, vonzó jövőképet kínálnak az itt élő szakembereknek, a Miskolci Egyetemen végző, nemzetközi viszonylatban is felkészült, jól képzett fiataloknak, és az itt működő kis- és középvállalkozásoknak.

Legutóbb szerdán, online meetingen egyeztettek a felek

A városvezető hozzátette, „jó azt látni, hogy kitartó erőfeszítéseink elérik céljukat, hiszen a Chervon esetében újabb 150 új munkahelyről beszélhetünk, az pedig külön öröm, hogy a cég új üzemében elektromos autók alkatrészei is készülnek majd, tehát egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőhöz járulhatnak hozzá munkájukkal az ott foglalkoztatott miskolci szakemberek.”

A Chervon Auto és a Miskolc Holding az elkövetkező hónapokban szorosan együtt fog működni annak érdekében, hogy a cég a lehető leghamarabb megkezdhesse termelését.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!